Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

(Kliima)revolutsioon sööb oma lapsi. Sealhulgas ka tudengilinnakutes

-
27.11.2022
Tallinna Ülikooli kohta võib juba anda hinnangu: marksistlik ülikool. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Noorem põlvkond on aktiivselt kaasa läinud kliimavõitlusega, kuid sel talvel tuleb paljudel neist kliimasoojenemise asemel taluda külma tuba.

Elu 24 kirjutas 16. novembril pealkirja all: “KÜLMUNUD NINAD ⟩ Tallinna Ülikooli külmetavad tudengid viisid läbi eksperimendi: temperatuur oli lubatust madalam” järgmist: “Tallinna Ülikool on kasutusele võtnud erinevad kokkuhoiumeetmed, mis on paljudele üliõpilastele pahameelt valmistanud. Praeguses energiakriisis on pihta saanud ka ülikoolid, kelle eelarved on lõhki, ja kasutusele on võetud erinevad kokkuhoiumeetmed. Näiteks on Tallinna Ülikool langetanud oma linnakus temperatuuri 19,2–20,5 kraadi juurde, kuid see on nii mõnegi tudengi nina külmetama pannud.”

EKRE esimees Martin Helme juhtis laupäevasel kliima-alasel konverentsil Tallinnas Hiltoni hotellis tähelepanu sellele, et selline tudengite nurisemine ei ole kooskõlas nende reaalse tegevusega. “Nende põlvkond ongi see, kes nõuab reedestel kliimapikettidel Maa päästmist, tarbimise vähendamist ja igakülgset säästmist, ning nemad pritsivad ka kuulsate kunstnike maalidele värvi, et selleni jõuda – kliimarevolutsioon sööbki oma lapsi sõna otseses mõttes,” lausus ta.

Martin Helme ütles noortele, et kui nad toetavad praegust laastavat kliimavõitlust, siis järgnebki sellele kõik see, mis toimub näiteks arengumaades, kus linnad on õhtuti ja öösiti pimedad ja seal ringiliikumine on ohtlik, mitte nagu praegu Tallinna vanalinnas, kus saab turvaliselt liikuda. Ta puudutas sama teemat ka siis, kui räägiti praegusest akude jaoks liitiumi ja teiste haruldaste metallide laastavast kaevandamisest, mis hävitab keskkonda. “Sa ei ole parem inimene, kui toetad planeedi rüüstamist,” lisas ta.

Kui asjad nii edasi liiguvad, siis ongi noored need, kes peavad elama külmas, pimedas ja kindla toiduratsiooniga (kuid ilma nutiseadmeteta), sest kliimavõitluse eesmärk on tarbimise järsk vähendamine. Seda ongi ülikoolilinnakute soojamajanduses tunda.

Samas nentis EKRE esimees kahetsusega, et noored on kliimakatastroofi ennustamisega hüsteeriasse ja stressi aetud, nende maailm on ära rikutud ja neil ei lasta elu normaalselt elada – terve põlvkond on pandud paanikas vaevlema.

Meedias on olnud uudis, et ka Tartu Ülikoolis kurdetakse külmade ruumide üle. Ju siis jääb kliima soojenemisest väheks, vaja on ka pisut fossiilset sooja.

Uued Uudised