Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nicolaus Fest: mittevalitav Euroopa Komisjon võtab üha jultunumalt üle liikmesriikide valitavate institutsioonide õigused

-
27.11.2022
Nicolaus Fest avas Euroopa komisjoni tegevuse tagamaid.
© UU

Euroopa Parlamendi liige (ID fraktsioon) ja endine Saksa ajakirjanik Nicolaus Fest rääkis rahvusvahelisel konverentsil “Roheline on uus punane?” sellest, kui hävitav on Euroopa Komisjoni tegevus rahvusriikidele.

Ta rõhutas, et Euroopa Komisjon ei ole valitav organ, aga ta teeb praegu väga põhjapanevaid otsuseid, samas kui liikmesriikides rahva poolt valitavad institutsioonid kõrvaldatakse nendest otsustamistest.

Festi sõnul ajab Euroopa Liit salakavalat poliitikat: algul lastakse kriisiolukordadel üle pea kasvada ja siis tõtatakse appi, et näidata, nagu oleks just EL-i sekkumine aidanud asjad korda ajada. Ta tõi näitena pandeemia, kus EL näis algul hambutuna, kuid mingil hetkel võttis vaktsiinide jaotamise ja muu koroonaga kaasneva enda kätte, näitamaks, et tema suudab lahendused anda.

Samas aga on needsamad lahendusedki hukutavad, sealhulgas ka taasterahastu, mis on tegelikult ühislaen, kus Brüssel on ainult vahendaja, liikmesriigid maksavad tagasi lastelaste arvelt, olles seotud pikaks ajaks ja sunnitud käest andma oma suveräänsuse.

Samas aga saavad Festi sõnul nii pandeemia taaste- kui ka rohepöörderahastusest oma osa vaid poliitiliselt lojaalsed riigid ehk need, kes tunnistavad abstraktset “liberaalset demokraatiat”. Nii jäetakse neist rahadest ilma konservatiivsed Ungari ja Poola.  Ka rohepöördes on käimas tendents, kus nii EL kui pangad annavad raha ainult projektidele, mis vastavad nende hüsteerilistele ennustustele. Sel kombel suunatakse majandusi.

Nicolaus Fest ütles, et Euroopa Liidus on lisaks Ungarile ja Poolale küllalt palju maid, kes on konservatiivsete väärtustega, kuid need ostetakse Brüsselile poolt suurte rahadega lihtsalt ära. Samas on see liikmesriikide endi raha, mida laenatakse, aga jaotatakse heategijatena.

Euroopa Komisjoni lammutav roll on näha ka jätkuvas Vahemere paadirände soosimises, kusjuures piirivalveagentuur Frontex on suure surve all migrantide vastuvõtmiseks (mitte tõrjumiseks), samas aga soovib EK neid jätkuvalt liikmesriikide vahel laiali jaotada. Brüssel tahab  liikmesriikidelt üle võtta nende välis-, rahandus- ja maksupoliitika ning õiguse jaotada migrante.

“Tõeline vabadus on see, kui te saate ise seadusi teha, ilma et keegi midagi ette kirjutaks,” hoiatas Fest vabaduse kadumise eest. Ta lisas, et kliimavõitlusest on saanud religioon, siiski pigem ebausk – kuigi kliimakatastroofi jutud on tõendatult valed, usutakse ikkagi, et päästetakse maailma.

Martin Helme lisas, et Euroopa Komisjonil on just nii palju võimu, kui liikmesriigid talle seda annavad ja Rain Epler lisas, et lubamatu on see, kuidas EK seab ennast kõrgemale valitud poliitikutest ja institutsioonidest.

EKRE esimees lisas, et Euroopa keskpank on sellel sügisel rea hoiatusi finantssüsteemi varitsevate ohtude eest, kuid Eesti reformierakondlik valitsus on ainult istunud ja oodanud juhiseid Brüsselilt, ning ilmselgelt oldi hämmingus kui Ursula von der Leyen neid otseselt ei andnudki.

Suurbritannia endise peaministri Margaret Thatcheri erinõunik kliimapoliitika alal Christopher Moncton of Brenchley rõhutas just seda, et tema riigil on Brexiti järel suurepärane võimalus ise oma elu juhtida.

Uued Uudised