Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isamaa minister Urmas Reinsalu ei pea vajalikuks kõikide Ukraina põgenike kodumaale naasmist

-
28.11.2022
Laadime sisu...

End samuti konservatiivseks parteiks pidava Isamaa välisminister Urmas Reinsalu andis hiljuti SAPTK korraldamisel peetud konservatiivsel konverentsil mõista, et siia tulnud Ukraina sõjapõgenikud ei peagi kõik tagasi minema.

Küsimusele, millised ühisjooned on Isamaal Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga, vastas Reinsalu muu hulgas, et mis puutub Ukraina sõjapõgenikke, siis nullpunkti tagasi jõuda ei saa ning sinnapoole pole mõtet isegi püüelda, nõustudes sel moel meie rahvusriiki lämmatava immigratsiooniga.

„Ei ole mõtet salata, üks partei on koalitsioonis, teine opositsioonis,“ tõdes Reinsalu ning see determineerib tema sõnul olukorda. „Meil on mitmeid küsimusi, kus meil on parlamendiparteidest sarnasem ideeline hoiak, aga samas pole mõtet eitada, et on ka erinevaid lähtekohti praktilises poliitikas, näiteks see, mis puudutab Ukraina sõjapõgenikke,“ rääkis ta. „Niiöelda nullpunkti tagasi jõudmine, ma ei arva, et… kuidas see iganes välja näeb, reaalsus on see, et selle reaalsusega tuleb meil jõukohaselt ja mõistlikul moel hakkama saada.“

EKRE esimees Martin Helme ütles samas, et tema eesmärk on viia Eesti tagasi samasse olukorda, kus asjad olid paremad.

Ukraina põgenike suhtes on EKRE seisukoht, et pärast sõja lõppu lähevad nad tagasi oma kodumaad üles ehitama.

 

KONSERVATIIVNE KONVERENTS ⟩ Arutelu teemal “Kuidas tagada konservatiivne pööre poliitikas?”