Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Presidendi ootamatu avaldus: Alar Karis seljatas taas Andrei Zevakini!

-
28.11.2022
Alar Karise avaldus Osooni ja AK vahel

Eesti presidendi tänaõhtune ootamatu esinemine ETV-s tähtsa avaldusega oli ilmselgelt ajendatud Delfi „aasta mõjukate“ edetabeli avalikustamisega, kus Alar Karis oli alles 18-s, jäädes alla igasugustele kantsleritele-šmantsliretele, Taavi Veskimäele ja teistelegi kahtlastele isikutele.

See-eest pani president ära – mitte eriti ülekaalukalt, aga ikka – nii mõjukatele tegelastele nagu Andrei Zevakin, Brigitte Susanne Hunt ja Ruslan Trochinskyi.

„Nojah,“ – mõtles tõenäoliselt president – „Sellel Zevakinil on lihtsalt mingi pornovilla, minul aga Kadrioru loss! Ei, ei saa elumees riigimehe vastu, ei saa!“

Aga rohkem kui 18-s koht edetabelis masendas Alar Karist siiski tema kohta sealsamas avaldatud EPL/Delfi mürgine kommentaar:

„Alar Karise puhul on raske eristada, kas mõjukas on ametikett, mida ta kannab, või Karis ise. Ta mõjub pehme, sooja, sõbraliku ja rahulikuna… Karise tegelik mõjukus selgub mõne aja pärast, kui hakkavad ilmuma tema kaasaegsete memuaarid.“

No oli ju mürgine, eks? Samas haavas presidenti ka Zevakinile edetabelikoostajate poolt antud hinnang: „Samuti on Zevakin kinnitanud kanda isikuna, kes suudab oma sõnumitega pääseda noorema põlvkonnani.“

„Kuidas siis nii,“ – pahandas tõenäoliselt härra Karis, – „Mina kogu aeg esinen kübernoortele, lugesin „Presidendi“ raamatut tukkuvatele lasteaia lastele, viisin läbi väitlusvõitluse koolinoortele, mängisin maakate lastega pinksi, lubasin ennast kõurikutel lumepallidega loopida, mille eest mõni sai tunda politseikoera hambaid oma kõrisõlme läheduses, aga mina olin leebus ise – ja mind seostatakse hoopis memuaaridega, aga rõveda sarja tegijat – minu poolt nii palju tähelepanu saanud noortega? Milline tänamatus!“.

Siis tuli presidendil meelde, kuidas peaminister Kaja Kallas esines 22. septembril ETV-s ootamatu avaldusega, mille kohta kõik ütlesid küll, et tegemist oli nõmeda sõgedusega, aga sellegipoolest oravate reiting kasvas ja K.Kallas tunnistati aasta mõjukamaks ehk esimeseks edetabelis, kus Karis ise platseerus alles 18-le kohale.

„Kas ma olen riigi esimene nägu või ei ole?!“ tõusis mehes trots. „Aga kui kolmas isik võib selliseid ootamatuid avaldusi riigitelevisioonis teha, kas siis esimene ei tohigi?!

Võib-olla helistas ETV-sse nõunik Kristjan, kes on ise seal töötanud ja juba aastakümneid teab, kes on telemajas keda pildistanud. Seal piltide peal on isegi prillidega kääbus hetkel, kui tal tekkis kummardudes tehniline vajadus prillid eest võtta.

Igal juhul siis, kui kõik süüdivad eestlased vaatasid „Kuuuurijat“ või jalgpalli MM-i, läks president eetrisse.

No mida öelda? Enamasti õiged (üld)sõnad, vihje sellele, et ei tohi (Putini alamatelt hääleõigust ära võtta ja seega) põhiseadust rikkuda, ei tohi solvata oponente, ja siis saabub Eestimaal taevariik, paraku riigipiirita.

President oli kategooriliselt vastu võimalikule kaheparteisüsteemile, kui kõik selgub kahe suure võitluses, ja ei soovitanud jagada erakondi suurteks ja väikesteks, „kellest midagi, või peaaegu midagi ei sõltu“.

See oli pikantne koht, sest kas kuulajad peaksid nüüd unustama, palju on ühes või teises eesti erakonnas liikmeid? Et meie kolhoosis on kõik võrdsed, ja ärgu lehm arvaku midagi, et ta on lambast või küülikust suurem.

„Jätke 5. märts 2022. aasta meelde, minge valima,“ lõpetas president Alar Karis. Ja kohe algas AK.

Isegi Kaja Kallase avaldus oli sisukam, aga Villa-Zevakinile pani Karis küll ära. Nii et 2:0 Kadrioru kasuks.

Ivan Makarov

P.S. Peavoolumeedias reklaamisid presidendi avaldust ette vaid vene väljaanded, eestlased ei teadnud sellest midagi. “Kui ma oleksin teadnud, oleksin hoopis kodunt ära läinud,” ütleks seepeale Tõnisson.