Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits: Kaja Kallase vaesestavaid ja venestavaid “kindlaid käsi” suudab väärata ainult EKRE

-
29.11.2022
Peeter Ernits
© UU

Stardipauk käis. See on hea uudis. Riigikogu valimised siiski tulevad 5. märtsil.

Veel mõni kuu tagasi polnud see sugugi veel kindel. Ärevad ajad ja sõjaprintsessist peaministri autokraatlik käitumine, sealhulgas katsed parlamendi liikmeid vaikima sundida, viitasid sellele, et võibolla tahetakse korralised valimised sõjaajale viidates kaugemasse tulevikku edasi lükata.

Valimisi välja kuulutades kinnitas president, et tegemist ei saa olema kahevõitlusega. Ma julgen arvata, et siin president eksis.

Ja valik on lihtne: kas rahvas usaldab Eesti saatuse jätkuvalt Kaja Kallase “kindlatesse kätesse” või mitte.

Kuhu peaminister Kaja Kallase “kindlad” käed on meid juhtinud? Olen sellest oma FB lõimes pidevalt rääkinud. Seepärast nimetan praegu vaid paari olulisemat märksõna:

1. Eestis on Euroopa kõige kõrgeim inflatsioon, mis tähendab, et meie inimesed vaesuvad Euroopa kiireimas tempos. Ja nii on see olnud juba terve aasta. Ettevõtted sulgevad uksi, inimesed külmetavad kodus ja tööl. Rahva koorimine elektribörsil jätkub.

2. Eesti on ujutatud üle venekeelse rahvaga. Nii suurt võõraste sissevoolu nagu praegu, pole kunagi Eestisse toimunud. Ei Karl Vaino ajal, ei tsaari ajal, ei ühelgi varasemal perioodil.

Massiimmigratsioon ajab kalliks kinnisvara ja üürihinnad. Madalama palga eest töötavad immigrandid suruvad alla üldise palgataseme. Löögi alla on sattunud nii arstiabi kui koolivõrk. Eesti inimesed avastavad üha sagedamini, et kaubanduses, teeninduses ja asjaajamises ei ole neil võimalik saada hakkama eesti keeles.

Me astume sellele vastu.

Eesti on vaja päästa massilisest vaesumisest. Me ei luba muuta inimesed pöörase hinnatõusuga vaeseks ega võtta neilt suure rohepöörde ettekäändel ära nii soe kodu kui auto. Meie oskame tuua tagasi madalad energiahinnad, sooja toa ja odava kütuse.

Me päästame Eesti uuest venestamislainest.

Seekordsetel Riigikogu valimistel on kaalul ei vähem ega rohkem kui Eesti püsimajäämine. Ja siin suudame Kaja Kallase “kindlaid käsi” väärata vaid meie.

Aga ainult teiega üheskoos!”

Peeter Ernits, EKRE Riigikogu saadik