Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kultuuriakadeemia astus järjekordse sammu kultuurimarksismi suunas

-
29.11.2022
Kolm jõledat tegelast hiilivad kultuuriakadeemia seinte vahel. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Sooline võrdsus on väga päevakohane teema, kuid samas on see sedavõrd ideoloogiliseks muudetud, et “soolise võrdõiguslikkuse kavast” rääkides hakkab kohe uusmarksismi järgi haisema. Nii ka Eesti Kultuuriakadeemias.

BNS vahendab: “Eesti kunstiakadeemia senat kinnitas möödunud nädalal soolise võrdõiguslikkuse kava, et tagada võrdsed võimalused ja kohtlemine kõigile EKA liikmetele. Kava sätestab ülikooli kogukonna jaoks suunised ja toimimispõhimõtted, mis soodustavad soolist võrdsust EKA-s ja Eesti ühiskonnas laiemalt.

Soovõrdsuse kava koostamise vajadus tõukus Euroopa soolise võrdõiguslikkuse instituudi uuringust, mis tõi välja, et teaduses avaldub jätkuvalt sooline ebavõrdsus ja see väljendub nii teaduse kui ka teadusvaldkondade soolises segregatsioonis.

“Ka teadusasutustes näeme soost tingitud karjääriprobleeme, tasakaalu puudumist juhtivatel ametikohtadel, teadustöö sooliselt kallutatud rahastamist ja näilist sooneutraalsust, samuti soolisi eelarvamusi teaduses, organisatsioonikultuuris ja institutsionaalsetes protsessides,” ütles teadus- ja arendusosakonna peaspetsialist ja EKA SVK töögrupi vedaja Pille Epner.

“Seetõttu on Euroopa Komisjon kutsunud teadusasutusi üles soolise võrdõiguslikkuse kavade kaudu ellu viima institutsionaalseid muudatusi. Samuti on sooline võrdõiguslikkus üks ÜRO kestliku arengu eesmärke,” märkis ta.

EKA soolise võrdõiguslikkuse kava peamised eesmärgid lähiaastateks on tõsta teadlikkust võrdse kohtlemise ning võrdsete võimaluste osas, lõimides mitmekesisuse ja sooteadlikkuse teemasid ka õppe- ja teadustegevusse; edendada soovõrdsust toetavat organisatsioonikultuuri, sealhulgas töö- ja eraelu ühitamisel ning karjääriarengus; suurendada teadlikkust töökiusust ning soolisest ja seksuaalsest ahistamisest ning pöörata tähelepanu tüliküsimuste ennetamisele ja lahendamisele.”

Neomarksismi lehka tuleb igast lausest ja kui tegu on Euroopa Komisjoni kavaga, siis tähendab see otseselt ideoloogiat, kus tegeliku soolise võrdsusega on vähe tegemist – lisandub järgmine vasakpoolne kõrgkool, kes hakkab importima “virgumist”.

Tegelikult on EKA juba ammu marksismi pesa. Aastaid tagasi soditi EKA maja juures olevatele taiestele EKRE-vastased graffiteid ja “akadeemia” pidas seda “vabaks eneseväljenduseks”.

Uusmarksism tungib hooga Eestisse – ka Vabamu on okupatsioonide muuseumist muutunud vasakliberaalse propaganda pesaks ning Kumu tegeleb kunstnike “tühistamisega”.

Uued Uudised