Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hiina (ja mitte ainult) karmid koroonapiirangud: kas haiguse või rahva meelsuse tarvis?

-
29.11.2022
Hiina politsei protestijate vastu suundumas… ja allpool Eesti politsei.
© Scanpix

Üha enam imbub ka peavoolumeediasse arvamus, et Hiina koroonapiirangud on läinud üle rahva lõashoidmise vahendiks, kus Hiina kommunistlik režiim kasutab haigust ära repressioonideks, mis peaksid ära hoidma rahvarahutused.

ERR vahendab: “Uudisteagentuuri Bloomberg teatel kasutavad Hiina võimud protestide mahasurumiseks politseid ja karmi tsensuuri. Riigis jätkuvad siiski kommunistliku partei koroonapoliitika-vastased protestid.”

Ühiskonnateadlane Peeter Espak kirjutab sellest sotsiaalmeedias: “Septembris kirjutasin veidi Hiina koroonapiirangute olemusest. Need polnud ilmselgelt mitte “viiruse vastu”, vaid oma rahva võimaliku võimule vastuhakkamise ennetamiseks ja võimu kindluse projitseerimiseks. Nagu ka nüüdsed meeleavaldused Hiinas pole mitte otse “viirusepiirangute”, vaid eelkõige partei diktatuuri ja totalitarismi vastu:

“Hiina diktatuurne nomenklatuur ja Xi ei võitle mitte viiruse vastu, vaid projitseerib rahvale eelkõige kujutluspilti enda kompetentsusest ning teisalt sisendab ja manifesteerib elanikkonnale oma “võimu” ning selle võimu tugevust ja otsustavust.

Lihtsalt kokku võttes: Xi ja partei kasutavad viirusevastaseid meetmeid siseriikliku võimaliku rahulolematuse ennetamiseks ja mahasurumiseks, enda võimu ja ideoloogia kindlustamiseks ning püsiva siseriikliku ohuolukorra loomise abil konsolideerimiseks.”

Ei usu, et rahvas suudaks oma eesotsas olevaid jõuguliidreid hetkel kukutada, kuid kunagi ei tea. Rahva jõud on alati etteennustamatu ning vahel suudetakse toime panna ka kontrevolutsioone, mis bolševikest revolutsionäärid võimult kukutab.”

Üha enam märkavad lugejad, et kõik see haakub kuidagi hästi ka Kaja Kallase koroonapoliitikaga, kus ühest küljest rääkis riiklik propaganda valitsuse “kangelaslikest jõupingutustest” (“need on vajalikud, et ühiskonda avatuna hoida”), samas aga olid sundvaktsineerimise ja koroonapiirangute vastased meeleavaldused just need, mille vastu eriüksuslased ja koerad välja toodi.

Eestis oli ka Reformierakonna riiklik koroonaideoloogia: seda näitab see, et kui Kaja Kallas valitsusele nõuandva teadusnõukoja (kes ei õigustanud tema ootusi?) üleöö välja vahetas, hakkkasid koja vallandatud liikmed (Irja Lutsar) rääkima oluliselt teistsugust juttu, kui valitsuse palgal olles, uued liikmed aga jätkasid valitsusele meelepärase “nõustamisega”.

Mitte ainult Hiina, vaid ka Lääne liberaalsed valitsused, sealhulgas Reformierakonna oma, üritasid pandeemiat oma ülemvõimu kehtestamiseks ära kasutada. On juba näha, kuidas tollaseid otsustajaid on tabanud hirm vastutuse ees: kui mõnes kohtuastmes tunnistati koroonapiirangud ebaseaduslikuks, vaidlustas valitsus need ja sai Riigikohtult sõnakuuleliku otsuse.

Uued Uudised

MEELEAVALDUS RIIGIKOGU EES, POLITSEI