Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond tõi Eestile laastava hinnatõusu, mis sööb ära riigi arenguvõimalused

-
30.11.2022
Rahval napib raha.
© UU

Reformierakonna ja Kaja Kallase valitsedes on Eestit tabanud meeletud tagasilöögid – kuigi laias plaanis on tegu kriisiolukorraga, on Eesti siiski euroala keskmiste näitajatega võrreldes igati kehvemas seisus, mis viitab oskamatusele valitsemises.

Eesti kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukt (SKP) langes statistikaameti andmetel eelmise aastaga võrreldes 2,4 protsenti. “Kuigi jooksevhindades tõusid peaaegu kõigi tegevusalade lisandväärtused üle 10 protsendi, siis selle taga peitub kiire hinnatõus. See sõi ära peaaegu kõigi tegevusalade reaalse kasvu ja lükkas pooled neist koguni langusesse,” sõnas statistikaameti juhtivanalüütik Robert Müürsepp.

Jooksevhindades moodustas kolmanda kvartali SKP 9,3 miljardit eurot – selles osas suurenes SKP 13,9 protsenti, kuid sarnaselt aasta esimesele poolele on peamiselt kasvanud hinnad.

Hinnamõjusid kõrvale jättes näitasid langust nii maksulaekumine kui ka lisandväärtus. Suurima negatiivse mõjuga olid ettevõtete investeeringute langus tarkvarasse ja andmebaasidesse (-47,8 protsenti) ning muudesse hoonetesse ja rajatistesse (-16,5 protsenti).

Investeeringute langus IT-sektoris näitab, kuidas Kaja Kallase valitsus hävitab e-riigi edulugu. Maksulaekumiste osas aga tuleb peale Eesti Energia hiiglaslikku rahakorjet tarbijate taskutest ilmselt tagasilöök, sest suur osa Eesti inimestest on oma säästud ära kasutanud ja suured maksulaekumised jooksevad kinni.

Reformierakonna valitsemine annab Eestile järjekordse tagasilöögi, kuid suur osa Eesti inimestest ei saa sellest siiani aru.

Uued Uudised