Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti ei tohi “meelt muutnud” Vene kodanikke siia kinnistada

-
01.12.2022
Mobilisatsioon Venemaal – just seda välisvenelased kardavadki.
© Scanpix

Eesti riik ei peaks muretsema Vene kodanike pärast, kes pole siiani Eesti kodakondsust tahtnud, kuid on nüüd ärevil enda seotuse pärast võõrsil sõdiva Venemaaga.

ERR vahendab: Eestis on üle 72 000 Vene kodaniku, kellest üha rohkem tahavad kodakondsusest loobuda, aga paljud kardavad, et kukuvad kahe riigi vahel vaakumisse, kus lõpuks pole taskus kummagi riigi dokumenti.

Need inimesed elasid siiani Eestis rahulikult ja elamisloaga, siinset kodakondsust ei soovinud, eesti keelt paljud ei õppinud, nad hääletasid Venemaa presidendivalimistel Putini poolt aktiivsemalt kui nn koduvenelased – ja nüüd nad tahavad Vene kodakondsusest loobuda? Sellepärast, et idanaabri juures oodatakse väidetavalt täiendavat mobilisatsiooni?

Eesti ei võlgne neile inimestele midagi. Vastupidi – neile ei tohikski Eesti kodakondsust anda, sest säilitades aastate jooksul Vene oma, näitasid nad selgelt oma meelestatust välja (nn hallipassiomanikud vähemalt ei sidunud ennast Venemaaga). Neid nüüd kodakondseteks tehes saaks Eesti endale ebalojaalsed või kõikuvad kodanikud.

Vene kodakondsed on just selline kontingent, kelle puhul tuleks soodustada nende lahkumist, kas siis Ida või Lääne suunas (liberaalid võtavad kõik vastu – ka Eestis kõlas arvamust, et Venemaalt põgenemist tuleks soodustada). Eesti ei vaja selliseid kodanikke, kelles ei saa kunagi kindel olla.

Uued Uudised