Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: kui energeetikas on “kobarkäkk”, siis on ka vastutaja, kellel on nimi ja ametikoht

-
01.12.2022
Andres Raid
© Uued Uudised

„Delfi“ avaldas juhtkirja: „JUHTKIRI | Energeetika kobarkäkist päästab investeerimine“. Sõnastus ajab mõtte, mille otsimine on tulutu, hoopis teisele poole kulgema. Energeetika on seega käkk, isegi kobarkäkk?! Kui keegi kuskil nii-öelda „käki“ kokku keerab, siis on see ikka keegi, kel nimi ja ametikoht. Sama hästi võis kunagi tudengihakatis öelda, et läheb õppima käkki, mitte näiteks automaatikat, ehitust või energeetikat. Võib-olla ongi lugu selles, et käki keeras antud juhul kokku just seda ametit mitte õppinud või eriala mitte omandanud ning seega täiesti sobimatu inimene?!

Teiseks – mida tähendab see, et mingi olukorra päästab investeerimine?! Ütleks otse, et raha on vähe, täiesti otsas teine (oskuste, valdkonnast arusaamise, kogemuse ja palju muu puudumise üle pole siiani keegi kurtnud) ja andke aga juurde. Vastutama ei pea ei tehtu ega tegemata jätmiste eest, sest õigustus on alati üks – raha on vähe, antud juhul oleks hädasti vaja investeeringuid!

Siinkohal oleks paslik ehk mainida ära seegi, et sõna „investeerima“ on ammu oma tähenduse kaotanud ja pahatihti tähendab ta tihti labast vargust või tüssamist vähemalt. Jääb mulje, et keele hägustamine toimub teadlikult ja (paha)tahtlikult, samas nõutakse häälekalt loosungite tasemel siinsete muulaste (ainult mitte põgenike) riigikeele oskust.

Toome siia juurde käki küpsetamise retsepti näite. Juhtkirjas mainitakse ka Auvere jaama, mis kogu aeg remondis ja kuidagi tööle ei hakka. Selle jaama ajalugu on ju elus näide – alustati altkäemaksudest, kohtuasjad ja sularahad, Prantsuse firmal, kes katlaid paigaldas, polnud põlevkivist aimugi ja kohale toodi kivisöe põletamiseks mõeldud katlad. Keskkooli õpilanegi teab, et põlevkivi ja kivisüsi pole üks ja seesama!

Sellest veel vähe?! Eesti Energia seltskond sõitis Utah`sse ja kutsus Vernali linna (väikelinn, mis asub EE „kaevanduse“ lähedal) juhtkonna Auveresse vaatama, kuivõrd puhas see meie Enefiti tehnoloogia on! Vernali administratsioon oli vaimustuses – nii puhas ja nii suur austus külaliste suhtes – töölistele anti sel puhul isegi vaba päev! Vaesed ameeriklased, nad ei saanud arugi, et see ettevõte üleüldse ei töötanudki, sest seda polnud kuidagi õnnestunud käima saada!

Sellest anabasisest võiks pikalt rääkida, kuid selle skeemi põhiolemus on välja toodud.

Mida selle seltskonnaga teha, et meeleparandus toimuks?!

Inglise väljaanne „The Daily Mail“ kirjutab saksa (!) põrsast Eberhardist, kes sõi vaid krõpse ja jõi alkoholi ning oli seejuures rumal ja agressiivne. Ta viidi uude kohta, ümbritseti hoolitsusega ja kahe aasta pärast oli notsu kui ümbersündinud – sõbralik ja karske. Äkki leiaks siit mingit „šnitti“ võtta nende investeerijate suhtes?!

Veel mitmekesisest ja huvitavast seltskonnnast! Hästi informeeritud ja edumeelselt häälestatud väljaanded annavad teada, et transsoolisest kliimaaktivistist isend Penelope on äärmiselt mitmekülgne isik – lisaks kliima eest võitlemisele müüb ta oma määrdunud pesu, osutab veidrikele kõikvõimalikke teenuseid ja palju-palju muudki!

Samas jäi Joe Bideni tuumanõunik, taas soovahetaja, Sam Brink vahele sellega, et varastas lennujaamas suvalise daami pesukohvri ning seejuures unustas tuumanõunik, et lennujaam suisa kubiseb turvakaameratest. Te vaadake vaid uue aja tuumanõuniku pilti!

Andres Raid