Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tankid, tangid, giljotiinid…

-
01.12.2022
Kruustangid tänaval

„Vanglaplaneet“ teatas õõvastava uudise: „Hiina valitsus tõi protesteerijate vastu tänavatele tangid“.

Selle kolossaalse kommunistliku riigi puhul ei pane enam miski imestama: esimene mõte oli, et vihast näost kollane diktaator võttis kasutusele giljotiini kodumaise, pesueht hiina tapariista – majasuurused punased tangid. Kuna Hiina on kõige suurema elanikkonnaga maa maamunal, siis ka tangid on vastava suurusega. Ja nende töötamise klõbin – klats, klats – ning veerevate peade põrkamine vastu mahapillatud munakive – kostub kaugele ja ajab hiinlased tagasi nende plastmasspambusest hüttidesse.

Aga artikliga tutvudes selgus, et tegemist oli siiski keelelise veaga pealkirjas ja tegelikult saatis Hiina valitsus tänavatele hoopis tankid. Mis on veelgi hullem, sest tangid oleksid ju ühes eksemplaris ja hiina toodanguna läheksid peatselt katki, aga tanke saadeti palju, ja hiina tankistid vaatavad praegu läbi tankipilude silmi kissitamata ja pilgutamata oma kaasmaalasi, kes on ka hiinlased.

„Kuna Hiina kommunistlik partei seisab silmitsi massiliste rahutustega on tänavatele toodud tankid, mis suurendab hirmu uue Tiananmeni väljaku tapatalgute stiilis protestide mahasurumise ees. Video tankidest jäädvustati esmaspäeva õhtul riigi idaosas asuvas Xuzhou linnas,“ vahendab „Vanglaplaneet“. Ja jätkab: „Tucker Carlson arutles selle üle, miks lääne meedia tervikuna ignoreerib tohutuid proteste ja tanke Hiina tänavatel. “Kui te ei loe Daily Maili, mis on internetis ilmuv ingliskeelne ajaleht, siis te ilmselt ei teadnud, et Hiina president Xi Jinping saatis eile õhtul ühte suurde linna tankid, et suruda maha tema vastased protestid,” märkis Carlson. Saatejuht lisas: “Praktiliselt ükski Ameerika meediaväljaanne ei maininud, et selline asi juhtus, ja kui järele mõelda, siis on see üsna kummaline. Kujutage näiteks ette, et Ungari liider Viktor Orban saadaks tankid Budapesti tänavatele, et oma poliitilisi oponente maha suruda. Kas meie meedia märkaks seda? Oh jah, nad märkaksid. See oleks “New York Timesi” esiküljel ja Morning Joe alustaks sellega. Hiina on meie peamine globaalne rivaal, see on väga oluline teema. Kuid millegipärast ei märganud keegi Ameerika uudistetoimetustes, kui Xi Jinping otsustas Tiananmeni väljaku sündmused uuesti läbi mängida. Nad ei märganud seda, kuigi pildid olid internetis. Kuidas see võimalik on? Kas võib olla, et Ameerika uudismeedia teeb Hiina valitsusele katet? Ei oska öelda. Laseme teil endal otsustada.”

Kui ajakirjanik küsis, millised oleksid võimalikud tagajärjed Hiinale protestijate jõhkra mahasurumise eest, vastas Valge Maja pressiesindaja: “Selle kohta ei ole mul teile praegu midagi öelda.”

Ajakirjanik on ilmselgelt naiivne. Hiinlased ajavad tankidega laiali oma kaasmaalasi omaenda riigis. Ukrainas aga lömastavad venelased tankide ja rakettidega võõral maal naisi, lapsi, vanureid ja teisi ukrainlasi juba üheksa kuud, ja lääneriigid ikka veel kauplevad terroristi naftaga ja ei aita Ukraina taevast kaitsta.

Ja teie veel tahate, et Valgel Majal oleks Hiina siseasjade kohta midagi öelda. Seal kardetakse isegi Lukašenkat, kes tegi miljonitele valgevenelastele puhtalt ära.

Nii et giljotiin, tangid või tankid – mis vahet seal on. Meie jaoks on tähtsam rohepööre, transsooliste eriõigused, lillade revolutsioon, sooline tasakaal, Aafrika kõrilõikajate võõrustamine ja kodupedofiilide edutamine.

Ivan Makarov

https://vanglaplaneet.ee/blog/2022/12/01/hiina-valitsus-toi-protesteerijate-vastu-tanavatele-tangid/