Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonnaga seotud Tallinna Sadama kohtuasi: aegumine, siitilmast lahkumine…

-
01.12.2022
Reformierakond muutub üha ülbemaks, aga kunagi tuleb ka nende mihklipäev.
© Uued Uudised

Reformierakonna liikme Allan Kiili kaudu kurikuulsaks saanud Tallinna Sadama kohtuasi on pikalt vindunud ja õigusmõistjaks on asunud aeg.

“Harju maakohus lõpetas neljapäeval Tallinna Sadama süüasjas menetluse kahe osalise suhtes aegumise tõttu. /…/ Riigiprokuratuur esitas pärast kolm aastat kestnud kriminaaluurimise lõppu Tallinna Sadama eksjuhtidele Allan Kiilile ja Ain Kaljurannale süüdistuse aastatel 2005-2015 suures ulatuses altkäemaksu võtmises ja rahapesus. Raskelt haigestunud Allan Kiil pääses hiljem oma tervisliku seisundi tõttu süüpingist ning suri eelmise aasta 15. juunil.”

Reformierakond küll viskas omal ajal Kiili enda ridadest välja, aga ilmselt mitte kuriteo, vaid vahelejäämise pärast – loll olid, teised ju kümne miljoni dollari, VEB Fondi ja Autorolloga vahele ei jäänud.

Kohtuasi võib Eestis nii pikaks venida kahel põhjusel – et anda “omadele” aega otsi peita, või siis (kui mängus on poliitilised vastased) venitada kohtualuse ruineerimiseks sellega hästi pikalt, et siis moka otsast tunnistada “ei leitud piisavalt tõendeid”. Või nagu öeldakse: menetlus ise on karistus.

Uued Uudised