Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Detsembrimässu aastapäeval: riigivaenajad võivad taas üritada, seekord on baas tugevam

-
01.12.2022
“Riigipöörajad” Krimmis. Selliseid on kindlasti ka Eestis. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

1. detsembril möödub 98 aastat 1924. aasta detsembrimässust, kui Nõukogude Venemaa toetatud kommunistid üritasid rahvusriiki kukutada – see oht on tänagi suur ja eriti hoiatav näide oli 8 aastat tagasi Krimm.

Tänane Venemaa tunnistab ennast nii Nõukogude Liidu kui Nõukogude Venemaa õigusjärglaseks ja ka tegutsemismuster on endine, seda läbi detsembrimässu ja 1939.-1940. aasta “revolutsiooni” tänase Ukraina-agressioonini välja.

Kas Eestis võib “detsembrikuumus” korduda? Jah, sest suurvenelikul mõtteviisil on siin “viies kolonn” olemas, alates Vene kodanikest, kes oma presidendivalimistel on alati Putinit koduvenelastest rohkem toetanud, kuni 9 mail pronkssõduri juurde koguneva “surematu polgu” seltskonna ja vene pensionärideni, kes ühistranspordis valjuhäälselt räuskavad, kui jutuks on riigikeele oskamise nõue. Kui nemad liigutama hakkavad, tuleb piiri tagant lisa, nagu ka 1924. aastal kavas oli.

Selle “viienda kolonni” tugevnemist on kõvasti soodustanud Reformi- ja Keskerakonna poliitika. Kaja Kallase valitsus alustas võimule saades kohe Eesti venestamisega, lubades siia venekeelseid odavtööjõuna tervest endisest Nõukogude Liidust.

Teise ukse avas Reformierakonna valitsus Ukraina põgenike sisselaskmisega üle idapiiri – võib sajaprotsendiliselt kindel olla, et FSB kasutab seda oma agentuuri laialipaigutamiseks nii Eestis kui üle terve Euroopa. Vene luure oleks rumal, kui nad selle võimaluse kasutamata jätaks – aga rumalad nad pole. Kuritegelikud küll, aga mitte rumalad.

Krimmi võttis Ukrainalt ära sisseimbunud Vene agentuur koos kohalike putinistidega. Eesti venekeelne meedia kirjutas hiljuti PPA andmetele tuginedes 37 000 potentsiaalsest Vene “mobiliseeritavast” Eestis – seda on kõvasti rohkem kui oli siinsetel punastel kasutada 98 aastat tagasi. Nemad võivad üritada riigipööret nii, et see näiks venestunud ühiskonnas sisekonfliktina ja välistaks NATO sekkumise.

Kaja Kallas on ukraina põgenike abistamise sildi all massimigratsiooni sisuliselt kontrollimatuks lasknud minna ja nüüd ei tea keegi, kui palju võib venestunud Eestis olla Putini hunte Reformierakonna lambanahas.

Aga neile Eesti meestele, kes 1924. aastal bolševikud paika panid, meie poolt igavene austus!

Uued Uudised