Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Aga mida siis rääkis teile Mart Helme? Statistika järgi on Eestis HIV-sse nakatumine sel aastal pea kahekordistunud!

-
02.12.2022
Mart Helme

Aktuaalne Kaamera ja ERR-i portaal vahendavad: ekspertide sõnul on nakatumiste nii kiire kasvu taga nii taas hoogustunud testimine kui ka HIV-positiivsed sõjapõgenikud.

Kui mullu sai HIV diagnoosi 125 inimest, siis tänavu on see arv juba 213. Tervise Arengu instituudi teatel püsib HIV-sse nakatumine küll stabiilselt kõrge, kuid uue nakkuspuhanguga pole tegu.

“2011 kuni 2019 langes, keskmiselt kaheksa protsenti oli HIV langus, ja kui võrrelda 2019. aastaga, siis isegi 2020. aastal oli see langus 15 protsenti. Seal oli see suur koroonapandeemia, mis raskendas HIV testimist,” rääkis TAI nakkushaiguste vanemspetsialist Iveta Tomera.

Nii vähe HIV teste kui koroonaajal tehti Eestis viimati 2007. aastal, mis oli jällegi pronksiöö aeg.

„Teine põhjus on nakatunute arvu nii kiire kasvu taga Ukraina sõjapõgenike lisandumine Eesti statistikasse. Lääne-Tallinna keskhaiglas on arvel 66 sõjapõgenikku, kellest vaid mõni üksik sai oma nakatumisest teada Eestis. Kuus neist on juba Eestist lahkunud. “Enamus nendest, kes Eestisse jõudsid, olid juba eelnevalt ravil, olid hea ravikuulekusega ja oli viirus kontrolli all patsiendil,” selgitas ERR-ile Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskuse ülemarst Kersti Kink.

Seda nüüd küll, aga riik ise ei tea täpselt, palju on Eestisse tulnud põgenikke – alla saja tuhande või üle saja tuhande. Need 66 arvele võetud nakatunud põgenikku on tõenäoliselt jäämäe veepealne osa.

„Kuigi nakatumine pole kiiresti kasvanud, on Eesti oma nakatumisnäitajate poolest Euroopa tipus, veelgi hullem olukord on vaid Maltal ja Lätis,“ tõdeb Aktuaalne Kaamera.

Kui Mart Helme hoiatas haiguste leviku eest, süüdistati teda raevukalt põgenike, naiste ja kõigi maade proletaarlaste solvamises ning korraldati tõeline ajujaht. See oli selline vasakäärmuslaste ja pedoravate seakisa, et kõrvad läksid lukku.

Nüüd helpigu meie „populaarne“ valitsus koos oma müüdava peavoolumeediaga seda HIV-suppi. Teie isiklikult vastutate oma fanatismi ja rumaluse tagajärjel ohustatud Eesti elanikkonna eest ja ükskord kannate vastutust niikuinii.

Kui Jumal on eestlane, siis umbes nelja kuu pärast.

Ivan Makarov