Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Savisaare alimendid Toobalile maksab Ratas

-
03.12.2022
Pilt on illustratiivne

Valimised lähenevad, ja iga päev ilmub peavoolumeedia äralagastatud tänavatele aina rohkem taasärganud poliitilisi zombisid: ühel ripub silmaaugust silmamuna, nagu yoyo või pintsakunööp niidi otsas, teisel kõhu asemel aken Euroopasse, kolmandal poollagunenud tagumik nagu vikerkaareliselt helge tulevik.

Nii ka täna ilmus EPL-is keskerakondlase Priit Toobali lugu „Sotsid osteti valitsuse 11 miljoni euro eest.“

No ikka 10 miljoni dollari eest, Toobal. Ikka 10 miljoni dollari eest.

Kodumaa ja keskerakond ei unusta, kui hästi oskab Toobal raha lugeda.

Nüüd niikaua kui Andrus Kivirähk kratsib nädal aega kukalt ja vaagib, kelle ainetel nüüd endast nalju välja pigistada – Lutsu või Tammsaare pärandi põhjal – pööraksin tähelepanu paarile keskerakonna endise peaseksetäri tänases loos väljendatud seisukohale.

„Kõigil peab Eestis olema hea elada ja inimesi peab kohtlema võrdselt,“ kirjutab Toobal. Jah, ka Toobalil peab olema Eestis hea elada. Ka Toobal on inimene. Kõiki temaga koos sauna läinud poisse peab kahtlemata kohtlema võrdselt.

No kujutage ette: alles paar päeva tagasi nimetas Yana Toom eestlasi avalikult koopainimesteks selle eest, et nad tahavad saada poes eestikeelset teenindust. Milline jultumus: Eestis – ja äkki eestikeelne teenindus! Kuidas, eestlastest Homo erectused polegi veel koos oma vastiku keelelaadse tootega välja surnud? Assadi sõbratar on nördinud, Jüri Ratas aga läks taas kodukoopas näost punaseks. Kuid kui mõne putinisti hääl kukub hoolivate kohukeste korvi, las siis Toom nimetab eestlasi kasvõi käoseenteks. Ta on ikkagi minu, Ratase, asetäitja, ja temaga koos olles ei ole ma ajutiselt eestlane. Lähen temaga kasvõi telesaatesse „Kalinkat“ tantsima.

Aga nüüd veel see Toobal ronis kusagilt välja ja muudkui seletab: „Sotside seisukohad inimõiguste, vähemusrahvuste ja laias plaanis ka sotsiaalpoliitika osas on mulle meeltmööda… Keskerakonnal ja sotsidel on neis küsimustes suur ühisosa ja ühiselt on neid põhimõtteid ka valitsuses realiseeritud.“

No on nahaal: „mulle meeltmööda“, „keskerakonna ja sotside ühisosa“… Teadagi, mis ja kes ja kuidas on talle meeltmööda. „Mina“, „keskerakond“… öäk!

Võib-olla kõik need mõtted läbistasid Jüri Ratase pead, nagu nael kilukarpi, aga võib-olla ka mitte.

Tegelikult on ju hea, et keskerakonnal on olemas selline tugev kandidaat valimistel, kes võib konkureerida isegi Marko Mihkelsoni endaga. Isegi teatud eelisega, sest Toobalil on ju ka kohtu poolt võimaldatud kriminaali romantika oreool. Oleks reformierakonnas, oleks puhas poiss.

Maksa nüüd sinu enda sünnitatud Toobalile alimente, keskerakond!

Ivan Makarov