Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Alliance for the Common Good seisab vastu rünnakutele traditsioonisele perekonnale

-
03.12.2022
Nii noored ja juba vihkavad perekonda, kus on isa, ema ja vennad-õed.
© Uued Uudised

Poola, Ungari, Tšehhi, Slovakkia ja Itaalia vabaühenduste eestvedamisel 2021. aastal asutatud rahvusriiklust ja üksikisiku vabadusi edendav liit Alliance for the Common Good avaldas pressiteate novembri lõpus toimunud konverentsi kohta, mille keskmes oli arutelu üha ägenevate rünnakute üle traditsioonilise perekonna vastu.

Head kolleegid!

Tšehhi perekondi toetava organisatsiooni Pro Rodinu eestvedamisel kogunesid 28.-30. novembril Prahasse erinevad Euroopa ja Ameerika eksperdid ning vabaühenduste esindajad, teiste seas ka Alliance for the Common Good eestvedajad, et arutleda probleemide üle, mis kaasnevad perekonna vastu suunatud ja üha ägenevate rünnakutega. Kohumise järel andis Alliance for the Common Good, mille asutamisele pani aluse Centre for Fundamental Rights, välja järgmise pressiteate.

Juba mitukümmend aastat oleme tunnistajaks progressiivsete ja neomarksistlike jõudude katsele lammutada ja ümber mõtestada meie usk, rahvuslik identiteet ning perekonna ja seksuaalsusega seotud identiteet. Seda kõike selleks, et luua piirideta ja identiteedita pihustunud ühiskond, mille keskmes on ainult indiviidi huvid, kus puuduvad väärtused ja mida on seetõttu lihtne manipuleerida. Viimaste aastate väga süstemaatiliste rünnakute peamine eesmärk on hävitada perekond ja abieluinstitutsioon ning mõtestada ümber inimese bioloogilised karakteristikud.

LGBT ja sooideoloogia levik on muutunud üha pealetükkivamaks ning jõudnud ka koolidesse ja alaealiste lasteni. Niisugune suund on vastuolus meie sajanditepikkuste traditsioonidega ja meie rahvaste huvidega, aga ka terve mõistusega, kuna tekitab korvamatud kahju meie riikidele, meie perekondadele ja meie lastele. Kõik, kes peavad end seotuks oma rahva saatusega ja kes pühenduvad oma lastele, peavad endale teadvustama selle hirmutava fenomeni olemasolu ja seda, et selle peatamine on võimalik vaid ühiselt tegutsedes.

Tänu Pro Rodinu suurepärasele tegevusele demonstreerisid rahvusvaheliselt tunnustatud uurijad ja teadlased viimasel kolmel päeval traagilisi tagajärgi, mis kaasnevad perekonnainstitutsiooni lammutamise ning LGBT ja sooideoloogia mõjuga nooremale põlvkonnale. Sellele tuginedes kinnitavad Alliance for the Common Good liikmed ühiselt veendumust, et meie rahvaste tugisambaks on ühiskonna põhiüksusena perekond, mille vundamendiks omakorda on abielu. Ning abielu – ükskõik, kas inimene usub, et see on jumalikult määratud või loodusseadustele tuginev – saab olla vaid ühe mehe ja ühe naise vaheline liit. Selline abielu on kõigi teadaolevate ühiskondade alustala, eriti aga judeo-kristlikele väärtustele tuginevas Lääne kultuuris.

Alliance’i liikmed rõhutavad järgmist:

–       abielu on ühe mehe ja ühe naise vaheline armastusel tuginev liit;

–       ema saab olla ainult naine ja isa saab olla ainult mees;

–       alaealiste laste haridus, eriti ideoloogiline, religioosne ja eetiline, on lapsevanemate põhiõigus ja seda õigust tuleb austada kõigil;

–       alaealistele LGBT ja sooideoloogia tutvustamine ilma vanemate eelneva teadmise ja loata, olgu see siis osana kooli õppekavast või vabaühenduste aktivismi kaudu, on vastuvõetamatu;

–       Euroopa Liidu institutsioonidel ei ole mitte mingit õigust sekkuda, ei otseselt ega kaudselt, liikmesriigi seadusandlusesse, mis puudutab perekonda ja abielu.

Alliance for the Common Good mõistab hukka igasuguse initsiatiivi ja igasuguse tegevuse, eriti seadusandliku, mis rikub usuvabaduse põhimõtteid, lastevanemate põhiõigust harida ise oma last või mis piirab ebademokraatlikul viisil väljendusvabadust ja vaigistab dissidente.
Üheskoos me püsime, lõhestatult langeme!

Dora Gulyas 
Pressinõunik
Center for Fundamental Rights