Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Siret Kotka tunnistas üles Keskerakonna nõunike trollimise

-
04.12.2022
Siret Kotka
© UU

Keskerakonna esinumber Lääne-Virumaal, Riigikogu ja Väike-Maarja vallavolikogu liige Siret Kotka tunnistas ajakirjanduses üles, et tema ja kümned Keskerakonna noored on tegelenud netikommentaaride kirjutamisega.

Edgar Savisaart oma suureks mentoriks pidanud Kotka töötas kümmekond aastat tagasi noore poliitikuna tollase Tallinna linnapea Edgar Savisaare linnavalitsuses poliitilise nõunikuna ja tunnistas, et tegeles aktiivselt trollimise ehk suunavate ja avalikku arvamust kujundavate netikommentaaride kirjutamisega. Praegu on tal selle pärast piinlik, sest on jõudnud mõistmisele, et see piirab inimeste arvamusvabadust ja demokraatiat, ning on seisukohal, et poliitikas ei tohiks nii madalale laskuda.

Siret Kotka rääkis Virumaa Teatajale, et Keskerakonna trollivabrikus oli kuni 20 inimest vaheldumisi lausa valves, et uudisele reageerida.

Inimesed jagati gruppideks, kui uudis tuli, saadeti see meilile ning tuli tööle hakata, rääkis ta. Selleks pühendas kogu seltskond pool tundi uudise kohta. Kommentaaride kirjutamine oli nõunike jaoks süsteemne töö

Linnavalitsuse poliitnõunikud pidasid selliseid kommentaaride kirjutamisis üheks tööülesandeks teiste seas ning tegevus ei piirdunud mõistagi tööpäevaga, vaid tuli teha ka töövälisel ajal ja isegi öösiti.

Keskerakonna trollide meeskond oli Kotka sõnul vastuseks Reformierakonna omadele.