Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ka Balenciaga skandaalis pääsevad pedofiilse alatooniga reklaame teinud tegelased terve nahaga

-
05.12.2022
Ka Balenciaga moemaja pedofiiliaskandaalis tehakse lõpuks “mihkelsoni”.
© Scanpix

Luksuskaupu müüva moemaja Balenciaga skandaalse ja pedofiilse alatooniga reklaami teinud isik ei pea lahkuma töölt ja reklaami tootnud firma pääseb kohtuasjast. Nimelt võttis Balenciaga tagasi hagi, mille oli esitanud reklaami tootnud produktsioonifirma North Six vastu, selgitades et ei soovi kohtuasjaga jätkata. Ka reklaami reaalselt loonud 41-aastane mees nimega Demna võib rahulikult oma tööd edasi teha.

Mõned nädalad tagasi tuli Balenciaga Instagramis välja pedofiilse reklaamikampaaniaga, milles näiteks ühel fotol lamab väike tüdruk kõhuli diivanil, mida ümbritsevad küünlad, tühjad veiniklaasid, ja diivanilaual vedeleb koera kaelarihm. Teisel pildil hoiab sama tüdruk käes mängukaru, millel on seljas seksrakmed. Piltidel on ka vägivallale viitavaid elemente. Siinjuures on oluline märkida, et reklaamid ei olnud mõeldud lasteriiete reklaamimiseks lastele.

Demna avaldas vabanduse, nimetades pildiseeriat „kunstiliselt valeks valikuks“. „Vabandan isiklikult lastepiltidega kingikampaania kunstiliselt vale valiku pärast ja võtan selle eest vastutuse,“ kirjutas Demna Instagrami postituses, lisades et „oli kohatu kasutada lapsi asjade reklaamimiseks, millega neil ei ole midagi pistmist“. Ta väitis, et tegemist oli kunstiliselt provotseeritud mõttega. „Nii väga kui ma vahel ka ei tahaks lasta mõtted oma töö kaudu lendu … Ma ei teeks seda KUNAGI nii kohutava asjaga nagu laste ärakasutamine, mille mõistan hukka. Punkt,“ kirjutas Demna.

Kriitikud on aga välja otsinud mõned varasemad North Sixi poolt Balenciagale tehtud tellimustööd, mille ühe foto taustal on näiteks kunstnik Michael Borremans’i raamat, kus on kujutatud alasti kastreeritud väikelapsi. Lisaks on Balenciaga tegevjuht seotud tuntud oksjonimajaga Christie’s, kus on korduvalt müüdud lapsi seksualiseerivaid kunstiteoseid, nt Jake ja Dinos Chapman’i pilte, kus ühel on kujutatud väikest poissi, kelle nina asemel on erekteerunud peenis.

Allikad: Breitbart News, Townhall