Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE tegi ettepaneku eraldada Tallinnas lisaraha elanikkonna kaitseks, uue kooli ehituseks ja Peterburi tee remondiks

-
05.12.2022
Mart Kallas

Tallinna linnavolikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon tegi Tallinna linnaeelarvesse ettepanekud suurendada investeeringuid elanikkonnakaitsesse, haridusse ja taristuehitusse kogusummas ligi 36 000 000 eurot.

Tallinna linnavolikogu EKRE fraktsiooni esimehe Mart Kallase sõnul iseloomustab koalitsioonierakondade Keskerakonna ja SDE koostatud Tallinna 2023. aasta eelarvet inertsist vanade asjade jätkamine.

“Eelarve ei võta arvesse majanduslangust ega potentsiaalset sõjaohtu, seetõttu on eelarve täis igasugust „tore-oleks-teha“ asju, mida võib teha siis, kui ajad on head. Meie fraktsiooni eesmärgiks linnavalitsus maapeale tagasi tuua ning näidata, kuhu on päriselt on vaja investeerida,“ ütleb Kallas.

EKRE fraktsioon tegi ettepaneku suurendada elanikkonna kaitse eelarvet 10 miljoni euro võrra.

„2023. aasta eelarves on elanikkonna kaitseks ette nähtud ainult 26 600 eurot ja seegi Munitsipaal-korrakaitseüksusele. EKRE fraktsiooni ettepanek on luua spetsiaalne rakkerühm, kes hakkab korraldama varjendite ja evakuatsioonikohtade rajamist ning varustamist, kriisivarude soetamisega ning elanikkonna teavitamise ja väljaõppega,“ selgitab Kallas.

Teiseks esitas EKRE fraktsioon ettepanekud Pirita linnaossa Padriku põhikooli ehitamiseks, Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehituse teise etapi teostamiseks ja Kivimäe põhikooli poiste tööõpetusklassi rajamiseks. „Tallinn mõtleb väga palju putukatele ning ehitab neile suure uhke väila, aga lastel on vaja koole ja häid õppetingimusi. Koolikohtade puudus Pirital praegu aina suureneb,“ nendib Kallas.

Kolmandaks soovib EKRE fraktsioon suurendada investeeringuid taristuprojektidesse, sealhulgas teha korda Peterburi tee. „Linnavalitsusel oli remont paar aastat tagasi küll plaanis, kuid see lükati teadmata ajaks edasi. Samas ehitushinnad aina tõusevad ja hädavajalike remonditööde edasilükkamine ei ole mõistlik,“ tõdeb Kallas.

EKRE kavatseb esitatud muudatusettepanekuid rahastada Tallinna linna kantseleikulude ja pressiteenistuse kokkutõmbamise arvelt ning vähendada linnaeelarves kulutusi, mis ei ole kriisitingimustes hädavajalikud.

Linnaeelarve muudatusettepanekute esitamise tähtaeg on 5. detsember. Volikogu hääletab ettepanekuid 2022. aaasta sügishooaja viimasel istungil 15. detsembril 2022.