Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: mingit suurt naftalahingut ei ole ega tule, Vene nafta jõuab kõigini, kes seda vähegi osta soovivad

-
05.12.2022
Urmas Reitelmann.
© UU

Urmas Reitelmann kirjutab vastuseks Postimehe juhtkirjale “Suur naftalahing on alanud”, et tegelikult on tegu järjekordse hambutu poosiga. Tema sõnu kinnitab Ukraina ametlik hinnang, et “hinnalagi meritsi eksporditavale Vene toornaftale tasemel 60 dollarit barreli eest ei ole tõsine, kuna see on terroristliku riigi eelarve jaoks üsna mugav.”

“Postimehe “analüüsivõime” või maailmamajanduse tundmine on nullilähedane. Venemaale on totaalselt ükskõik, millise hinna eurokolhoos vene naftale kehtestab. Mingi Kaja Kallase taolise klouni pingutustele kostab Kremlist naerulagin. Maailm ei saa läbi suurima naftaeksportija toodanguta ja kui seda ei müüda Euroopas, siis müüakse mujal. Müüakse edasi ka eurokolhoosis, lugematute alustega “shadowfleet” veab tiblade sõjaeelarvet endises mahus täitavat naftat kõigile, kes vähegi osta soovivad. Reformierakonna ajukääbustel et maksa luua illusiooni, et Venetsueela ja Iraani eeskujud nn. naftaembargole ei toimi tiblade puhul. Mingit suurt naftalahingut ei ole ega tule, eurokolhoosnikud võtavad pelgalt hambutuid poose,” kirjutab Urmas Reitelmann sotsiaalmeedias.

Ukraina tahab madalamat hinnalage kui EL kehtestab. “See on nõrk positsioon. On ainult aja küsimus, kui tuleb niikuinii kasutada tugevamaid vahendeid,” kritiseeris Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi 60-dollarilist hinnalage laupäeval traditsioonilises õhtuses videopöördumises. “On kahju, et see aeg läheb kaotsi. Loogika on ilmne: kui hinnalagi Vene naftale on 60 dollarit, näiteks 30 dollari asemel, millest rääkisid Poola ja Balti riigid, siis Venemaa eelarve saab umbes sada miljardit dollarit aastas.”

Mis aga puutub naftakaubandusse, siis alles see oli, kui vene tankerid seisid ka Tallinna reidil. Maailm aga on täis Ukraina sõjast kaugel seisvaid riike, kes ostavad pragmaatilistel kaalutlustel ka Venemaa energiakandjaid.

Sanktsioone Venemaale on kahtlemata väga vaja, et ainult nendele loota ei maksa. Seda enam, et Saksamaa kantsler Olag Schulz ütles möödunud nädalal, et Saksamaa on valmis sõjajärgseks suhtluseks Venemaaga. Kui selline lubadus öeldakse välja sõja käigus, saab Kreml sellest vaid innustust.

Uued Uudised