Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond varastab EKRE jutupunkte: viimati pandi pihta hoiatus massisisserände surve eest 

-
06.12.2022
Kas need on mingitki moodi eestlased? Ei, need on teisest kultuuriruumist tulnud sisserändajad ja sellena tuleb neid ka võtta.
© UU

Poliitoravad on enne valimisi hakanud oma populaarsuse tõstmiseks ja EKRE oma langetamiseks hakanud massiliselt varastama rahvuskonservatiivide  jutupunkte ja põhimõtteid – viimati tegi seda Kert Valdaru Delfi erisaates, hoiatades rändesurve eest ehk “Aeg on peeglisse vaadata – mitte iial pole Eesti vastu seisnud taoline rändesurve.”

Millal on Reformierakond varem rändesurve pärast muretsenud? Ei, nad on selle alati heaks kiitnud. 2015. aastal oli Taavi Rõivas valmis Euroopa Komisjoni juhi Jean Claude Junckeri käsu peale kvoodipagulasi piiramatult vastu võtma – kuigi praegu naeravad reformierakondlased, et kuhu need EKRE lubatud migrandimassid siis jäid, ei olnud Eesti pärast Angela Merkeli üleskutset kõigil Saksamaale tulla enam atraktiivne koht, ja teiseks, eks mõjus ka EKRE karm vastupoliitika, mis võttis rändlejatelt tahtmise siia tulla.

Ega migrandid seepärast tulemata jäänud, “avatust” reklaamiv Reformierakond avas lihtsalt tagauksed nii neegertudengitele kui ukraina maasikakorjajatele, lubades neil Eestisse tulla igasuguste erandite raames õpi- ja pererändest kuni väidetava IT-spetsialistide vajaduseni. Taas võimule pääsenuna oli Reformierakonnal esimene asi lahjendada välismaalaste seadust, mis lubas vastavalt minister Andres Suti soovile Eestisse tuua ohtralt venekeelseid odavtöötajaid endisest Nõukogude Liidust, mille tagajärjeks on praegune venestatus.

Ka Ukraina sõja puhkedes ei lubanud Kaja Kallas mitte lihtsalt ukraina põgenikel tulla, vaid võttis kogu sellelt protsessilt igasuguse kontrolli, mis on viinud selleni, et valitsus teab ainult ajutise kaitse saanute arvu ja umbkaudu nende arvu, kes on lubanud Eestisse jääda. Mitte midagi ei teata neist, kes lubasid edasi minna, kuid kas ikka läksid? Samuti on teadmata, kui palju jäi Eestisse Venemaalt mobilisatsiooni eest põgenejaid.

Kaja Kallas on kogu oma valitsemisaja jooksul rääkinud infotundides sellest, et Eestis polevat mingit massimigratsiooni, meie rändekvoot olevat kõigest 1307 inimest aastas, eestlasi olevat 85% rahvastikust ja nii edasi. Samas on Eesti migrantidest üle ujutatud ja venestunud ning kõige selle algataja ja läbiviija on olnud ennekõike Reformierakond. Ja nüüd, enne valimisi, tuleb üks tegelane Reformierakonnast, kes hakkab ühtäkki tundma muret rändesurve pärast? Poliitoravad, te olete massirände vedur, mitte pidur!

Kuna aga EKRE on Eestis teine partei ja Reformierakonna kandadel tampija, siis üritabki Reformierakond valijaid ära meelitada EKRE jutupunkte pihta pannes, nagu tõestas Kert Valdaru.

Uued Uudised