Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ups… Norstat selgitas välja, et “sallijad” on kõige sallimatumad

-
06.12.2022
Nii arvab karikaturisti pilgu läbi üks vasakliberaalne erakond.
© Erki Evestus

Kui meenutada selliseid kogukondi nagu Sõbralik Eesti või Kõigi Eesti, siis olid nende liikmeteks valdavalt sotsid, reformierakondlased või “kahesajalised” – ja nüüd selgub Norstati uuringust, et nemad on oponentide vastu rohkem vihkamist täis kui “räuskajad” EKRE-st nende vastu.

Postimehe arvamustoimetaja Martin Ehala ütleb oma kokkuvõttes, et vastupidiselt stereotüüpsele ettekujutusele ei ole EKRE toetajad teiste erakondade suhtes sugugi mitte sallimatumad, Norstati uuring näitab, et vastandumine on palju tugevam liberaalsete parteide toetajate puhul.

Vastandumine EKRE-le on Ehala sõnutsi nende jaoks tähtsam kui miski muu, sest nad “vihkavad” EKREt rohkem, kui nad “armastavad” oma liberaalset erakonda – RE, E200 ja SDE toetajate toetus oma lemmikerakonnale on keskmiselt +2,7 punkti, mis on terve skaalapunkti võrra leigem kui nende negatiivsed tunded EKRE suhtes (–3,7). EKRE toetajad hindavad oma erakonda kõvasti rohkem kui liberaalsed valijad.

Samuti olevat vildak ütlus, et “EKRE-le ei meeldi keegi, kellelegi ei meeldi EKRE”, sest rahvuskonservatiivide valijad suhtuvad nii Isamaasse kui Keskerakonda üsna hästi. Samas võiks Keskerakonna ja Isamaa toetajate kohta ka öelda, et nad ei meeldi kellelegi ja neile ei meeldi keegi, kuigi väiksemal skaalal.

Tegelikkuses on liberaalide ja vasakpoolsete üha süvenevat vihkamist näha ka sotsiaalmeedias, kus kommentaarides kuuleb just “sallijate” poolelt palju ähvardusi, mõnitamisi ja surmasoovimisi, sealhulgas ka päris paljude “intellektuaalide” poolt. Indrek Tarandi, Andrus Kivirähki, Olev Remsu, Andrus Vaariku, Karmen Jolleri, Margit Sutropi ja veel paljude selle leeri tegelaste suust kuuleb vahel lausa fašistlikke väljaütlemisi.

Kogu loo juures on huvitav ka see, et uuring tellis liberaalne SALK ja see andis tulemuse, et just liberaalid on sallimatud. Aga see on näha kogu Läänes, sest näiteks just “progressivistid” tõrjuvad ülikoolidest välja kogu akadeemilise pagasi, mis ei lähe kokku nende narratiiviga.

Uued Uudised