Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nüüd jõutakse ikka põlevkivi juurde tagasi, millest EKRE on pidevalt rääkinud

-
06.12.2022
Põlevkivikaevandus
© UU

Ikka ja jälle kipub nõnda olema, et see, mis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna jaoks on ammu selge ja millest rahvuskonservatiivid on kõva häälega kuulutanud, jõuab mõnele otsustajale kohale alles tükk aega hiljem. Seekord käib jutt põlevkivist.

“Enneolematult ettearvamatu olukord,” sedastab Eleringi koostatud värske Eesti elektrivarustuskindluse aruanne. Järgmiste aastate vaates on hulk riske, mida pole võimalik täielikult maandada ning varustuskindluse tagamiseks on vaja ka põlevkivijaamu.

Eesti energiavarustuse tagamise eest vastutav Elering avaldas teisipäeval aruande, kus teeb ülevaate Eesti elektrivarustuskindluse olukorrast.

Elering toob aruandes välja, et Eesti varustuskindluse tagamiseks on ikkagi vajalik, et meil oleks mitme põlevkiviploki mahus kindlaid võimsusi.

“Just nende tootmisvõimsuste hoidmiseks olukorras, kus see ei pruugi olla Eesti Energiale turupõhiselt tasuv, teeb Elering ettepaneku rakendada strateegiline reserv,” seisab Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi allkirjastatud dokumendis.

M.O.T.T.

 

Allikas: ERR