Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond, Isamaa ja sotsid ei näe räpase raha vastuvõtmises probleemi

-
06.12.2022
Punane Raimond Kaljulaid jagaks võimu kellega tahes, ainult mitte eestimeelsete rahvuslastega.
© UU

Reformierakonna, Isamaa ja sotside silmis pole Venemaa räpase raha kasutamine valimiskampaania probleem ning nad valisid sotsist Raimond Kaljulaidi Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimeheks tagasi.

Eile astus sama komisjoni aseesimehe kohalt tagasi Leo Kunnas (EKRE), et juhtida tähelepanu Kaljulaidi tegevusele. Samuti kutsus ta selle sammuga esile uued esimehe ja aseesimehe valimised.

Täna valiti valitsuserakondade esindajate poolthäältega Kaljulaid tagasi. Aseesimeks valiti tagasi ka Kunnas.

Lisaks Kaljulaidile ja Kunnasele kuuluvad riigikaitsekomisjoni Heiki Hepner (Isamaa), Ants Laaneots (RE), Kalle Laanet (RE), Alar Laneman (EKRE), Anneli Ott (KE), Mati Raidma (RE) ja Erki Savisaar (KE).

EKRE silmis ei sobi Kaljulaidi komisjoni juhtima, sest ärimehed Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, kellele on esitatud kahtlustus enam kui poole miljardi euro suuruses krüptorahakelmuses ja rahapesus, olid 2019. aasta europarlamendi valimistel Kaljulaidi suurimad toetajad, annetades kampaaniaks 25 000 eurot.

EKRE aseesimees Mart Helme sõnul ei ole rahvuskonservatiivide sügava veendumuse kohaselt mõeldav, et praeguses kriitilises Ukraina sõja olukorras jätkab riigikaitsekomisjonis juhtimist inimene, kes on Vene rahapesijatelt võtnud vastu oma kampaania rahastamiseks hämara taustaga raha.

Helme lisas, et selline inimene peab lahkuma mitte ainult riigikaitsekomisjoni esimehe kohalt, vaid ka riigikaitsekomisjonist üldse, sest seal liigub kõige tundlikum informatsioon, mis puudutab nii Eesti abi Ukrainale kui ka Eesti kaitsevõimet.

Leo Kunnas soovitas Raimond Kaljulaidil saadud hämara taustaga raha annetada heategevuseks.