Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: selgineb sanktsioonide valikulisus ja igaüks peale Eesti lähtub siiski ka oma huvidest

-
06.12.2022
Soome hakkab niklit saama Venemaa Nikeli linnast naabruses Murmanski oblastis, kus asub suur niklikaevandus.
© Scanpix

Urmas Reitelmann kirjutas äsja sellest, et vene nafta jõuab vaatamata kõikvõimalikele sanktsioonidele ikka sinna kuhu vaja. Suurtel on oma seadused, nendest kinnipidamine või mittepidamine on suurte prerogatiiv ja kel võim, sel ka õigus, millest tõsi küll, vaid väikesed kramplikult kinni peavad.

Tuleb välja, et Soome on nikli importi Venemaalt järsult suurendanud ja teeb seda täiesti teadlikult ning loomulikult oma riiklikest huvidest lähtuvalt, tõus on suisa 60%. Selgub, et Soome ikkagi suudab ise otsustada, mis talle vajalik ja mis mitte ja otsekui saatuse iroonia seisneb selles, et transportima hakkab seda maaki Soome mitte Valtion Rautatiet (VR), vaid kõige suurema suuga Venemaa suunal häält tegeva Eesti riigifirma Operail! No kui vaja, pidi ka vanapagan suure näljaga kärbseid sööma, vanatühi vähemalt häbenes.

Le Monde teatab, et Prantsusmaa, nagu välja tuleb, ei saa samuti ilma Venemaata hakkama, sest ainuke tehas, mis suudab jaamade tuumakütuste jääke töödelda, on Venemaal!

Soome ostab metalli 160 miljardi euro eest ja Londonis asuv Metallibörs (LME) ei kehtestanudki sanktsioone metallide osas, neid pole ju mujalt võtta ning Lääne alumiiniumi, vase, tsingi ja nikli varud on juba niikuinii kriitilises seisus.

Niipea, kui pisut süveneda, selgineb sanktsioonide valikulisus ja igaüks, peale Eesti, lähtub siiski ka oma huvidest. Kes kehtestab sanktsioone ja kes mõistab hukka, reaalsus on paraku hoopis teine asi.

Juba mõned head aastat tagasi mõistis kõrgem kohus, et Inglismaa peab tema „omanduses“ olnud Mauritiuse rahule jätma ja laskma neil seal ise otsustada, mida nood oma maa elukorraldusega peale hakkavad. Inglismaa vilistas otsuse peale, sest siis oleks sealt ju pidanud ära kolima ka USA Diego Garcia sõjaväebaas ja seda ei saa ju ometi lubada, tühja sest otsusest, need on nõrkadele!

Millegipärast peavool meile neist asjust rääkima ei kipu, küll aga saame tollesama peavoolu vahendusel teada, et EKRE ei meeldi Eestis kohe mitte kellelegi (ANALÜÜS – Kellelegi ei meeldi EKRE), sellest saavad nüüd teada enda suureks üllatuseks ka EKRE liikmed ja sümpatiseerijatest ei maksa rääkidagi!

Andres Raid