Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas kui teine Leen Kullman

-
07.12.2022
Oma riigi majandusmuredes ülimannetu peaminister Kaja Kallas hakkas õpetama maailma kaitsetööstusi.
© Uued Uudised

Okupatsiooni ajal levitati müüti eesti päritolu nõukogude luurajast Leen Kullmanist, kes olevat saatnud Eestist Punaarmeele olulist infot. Kui seda müüti ümber lükkama asuti, ütles üks ajaloolane selle “olulise info” kohta, et seda kõike võis luuraja ka koduaknast näha.

Täpselt samasugune müüt on valla lastud ka Kaja Kallase kohta, kes väidetavalt tundvat Putinit ja hoiatavat Läänt Venemaa eest – sama võiks teha mistahes Eesti poliitik, kes ei ole veel üle võtnud Lääne-Euroopa poliitikute naiivsust Kremli suhtes.

Kaja Kallase puhul on veel eriline ka see, et ta ei räägi Läänes omi mõtteid, vaid tõenäoliselt ettekirjutatud tekste. Seda lubab eeldada see, kuidas ta puterdab Riigikogu infotundides igal teemal, kus tema ettevalmistus ei lähe enam küsituga kokku.

ERR vahendab: “Ursula von der Leyen ei nimetanud ühtegi nime, kui ütles: “Me oleksime pidanud kuulama neid, kes Putinit tunnevad.” Kuid tõenäoliselt pidas Euroopa Komisjoni president silmas Kaja Kallast,” kirjutas Politico kolmapäeval.

“Vähesed Euroopa liidrid on olnud Kremli autoritaarsete ohtude väljatoomisel nii jõulised, sõnaosad ja järjekindlad kui Eesti peaminister. Ja ajal, mil Lääne-Euroopa riigid mõtlevad ümber oma Venemaa-strateegiat, on jõhker Ukraina invasioon õigustanud Eesti lähenemist Moskvale,” lisas väljaanne.”

Tegelikult räägib Kaja Kallas seda, mida Eestis “nähakse aknast” ehk siis meie jaoks ei ole selles midagi uut. Naiivsete lääne-eurooplaste jaoks ehk küll. Samas võib kindel olla, et kui Kallas esineks Läänes auditooriumi ees, kes hakkaks talt konkreetseid küsimusi esitama, jookseks peaminister esimese paari minutiga kokku. Nagu oli kord Greta Thunbergiga, kellele esitati pressikonverentsil ootamatu küsimus, millele too silmnähtavalt vastata ei osanud.

Võib kindel olla, et kui lähimal välismaisel kohtumisel küsiks keegi Kaja Kallaselt ootamatult, et miks Eesti riigifirma Operail Vene niklit vedama hakkab ja kuidas see sobib kokku Putini-vastasusega, oleks peaminister kohe audis.

Välismaal räägitavad jutud on Kaja Kallase puhul kattevarjuks sellele, et kodumaal ja siseriiklike probleemide puhul on ta valitsusjuhina täielikult äpardunud.

Lääne poliitikute naiivsusest räägib hästi ERR-i uudis: “Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni nõunikud ütlesid, et Macron helistab Vladimir Putinile ja avaldab talle survet, et Venemaa lõpetaks sõjalise tegevuse Ukrainas. Väidetavalt ütleb Macron Putinile, et Venemaa peab oma väed Ukrainast välja viima.”

Nii lihtne ongi, et Macron ütleb ja Putin viib? Sellise naiivsuse puhul pole ime, et hädine Kaja Kallas mõjub “pistrikuna”.

Uued Uudised