Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sots Lauri Läänemetsa “häälepüüdmisrahad” suunati sektorisse, kuhu nad pidanukski minema

-
07.12.2022
Lauri Läänemets: suunasin raha pisut kõrvale, ja mis siis, omad tahavad ju ka elada.
© UU

Sotsist siseminister Lauri Läänemets sattus hiljuti skandaali, sest ta eraldas raha oma partei valitsetavatele valdadele lasteaedade ehitamiseks. Korruptiivne on juba see, et minister aitas sellega parteikaaslastel “head onu” mängida, kuid lisaks rikkus ta ka nõuet, et siseministeeriumi eraldatud rahad peavad minema organisatsioonidele, mis on seotud valdkonnaga (lasteaiad seda pole).

Riigikogu rahanduskomisjon kogunes teisipäeval nii erakorralisel istungil ja otsustas, et siseministeeriumi eelarvereal esitatud 6,2 miljonit eurot lasteaedade ja koolide ehitamiseks ja remondiks suunatakse tagasi ministeeriumile, kes saab neid ise valdkonna MTÜ-de ja sihtasutuste toetamiseks kasutada.

Riigikogu rahanduskomisjon võttis esmaspäeval maha riigieelarvesse esitatud investeeringuettepanekutest siseministeeriumi investeeringud koolidele ja lasteaedadele, sest komisjoni hinnangul ei peaks siseministeerium tegelema investeeringutega väljaspoole oma vastutusala.

Komisjoni esimees Aivar Kokk ütles, et komisjon lähtus otsuse tegemisel riigikontrolör Janar Holmi soovitusest ja seadustest.

Komisjon kogunes teisipäeval erakorraliselt ning otsustas, et siseministeerium saab haridusasutuste investeeringuraha, 6,2 miljonit kasutada oma valdkonna mittetulundusühingute (MTÜ) ja sihtasutuste toetamiseks.

“Need rahad suunati tagasi siseministeeriumisse, 6,2 miljonit eurot, ja neid on võimalik kasutada investeeringutoetusteks läbi kodanikuühiskonna rahastamise. MTÜ-d ja sihtasutused, kes tegelevad siseministeeriumi valdkonna teemaga, siis on võimalik läbi erinevate meetmete neid toetusi jagada,” ütles Kokk ERR-ile.

Sotsist minister käitus seega väga korruptiivselt, aga Kaja Kallase valitsuses pole see patt ja ilmselt minister tagasi astuma ei pea, ta on võrdsetest võrdsem.

Uued Uudised