Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rudolf Jeeser: EKRE valib oma kandidaate vaadete, mitte tuntuse põhjal

-
07.12.2022
Laadime sisu...

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ei kavatse hakata häälte püüdmise eesmärgil värbama avalikkusele tuntud inimesi, kelle vaadetes erakond kindel ei ole, ütles EKRE ringkondade koordinaator Rudolf Jeeser. “Meie pole erakond, kes ühe-kahe koha pärast hakkab ära rääkima inimesi, kelles me kindlad ei ole,” rääkis Jeeser kolmapäeval ERR-i veebisaates “Otse uudistemajast”.

Jeeser tõi näitena erakonna Isamaa, millest eelmiste valimiste järel on hulk inimesi lahkunud, sealhulgas ka Riigikogu Isamaa fraktsioonist. “Meie erakond on väärtuspõhine. Me ei anna järgi,” jätkas ta. “Meie erakonnas on lubatud oma arvamus, aga põhiväärtustes me ei tingi.”

Erakonna valimisnimekirjade moodustamise põhimõtteid selgitades ütles Jeeser, et erinevalt enamusest teistest erakondadest toimub see EKRE-s ainult kohalike organisatsioonide hääletuste alusel, kuna kohalikud inimesed teavad oma piirkonna liidreid kõige paremini.

Jeeser selgitas, et tema ülesanne EKRE-s, kus puudu peasekretäri ametikoht, on olla sidemees allorganisatsioonide ja juhtkonna vahel. Tema ülesanne on tuua juhtkonnani mured kohtadelt ning viia “alla” erakonna juhtkonna suunised. Näiteks on üks tema funktsioone jälgida, kuidas toimuvad erakonnaga liitumised, vaadata, et koosolekud oleks korrektselt läbi viidud, valimiste ajal kandidaatide veebilehtede tegemine, erakonna meenete hankimine ja laiali jagamine.

Kunagine kaitseväe logistikakeskuse ülem Jeeser alustas EKRE piirkondade koordinaatorina tööd 2020. aasta septembris, enne kohalikke valimisi.

Allikas: ERR