Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas see üldse võimalik on? Delfi avaldas toetust putinistlikule Doždile ja avaldas täismahus Venemaa diversioonigrupi „Rusitš“ eestlastele mõeldud värbamisreklaami!

-
07.12.2022

Jääb mulje, et Delfi hakkas aitama Venemaa terroristlikel grupeeringutel värvata diversante ja spioone Eesti elanike hulgast.

Eelmänguks selleks oli EPL-is avaldatud Krister Parise üleskutse „Pühime maha Läti häbi, kutsume Doždi Tallinna!“.

Esiteks pakub Paris Eesti võimudele sisuliselt saboteerida demonstratiivselt Doždi litsentsi oma riigi julgeoleku huvides tühistanud Läti võimude otsust ja seega lõhestada lähinaabreid ja liitlasi selles küsimuses ning sülitada näkku rünnatud ukrainlastele. Siin tekkib küsimus, millega üldse tegeles Paris Ukrainas? Mul on selle komandeeringu kohta natuke informatsiooni tema enda ajakirjandusmajast, aga see ei ole ilmselgelt ammendav.

Doždj eksponeeris Krimmi korduvalt Venemaa osana, nimetas Venemaa karistussalklasi Ukrainas „meie armeeks“, kutsus nendele annetama ja neid aitama. Läti poolt võõrustatud Doždj on kogu aeg eiranud Läti Vabariigi keeleseadust programmide tõlkimise osas ja sekkunud Läti siseasjadesse, ässitades punamonumentide küsimuses venelasi Läti seaduslike võimude vastu ja ka võltsides informatsiooni. Nüüd ulub Yana Toom oma sõbra Solovjovi konkurendi ja vastase Doždi pärast nagu seitsmesabaline nõid oma lemmikroti haual.

Siin on mul ainult üks vastuettepanek: pühime osaliseltki Delfi-EE häbi maha, annetame Parise Doždile! Delfil on endalgi juba piinlik, sest sulges selle Parise loo kommentaariumi.

Nagu Doždki Venemaalt siia sisserännanud ajakirjanikest komplekteeritud Vene Delfi toimetus läks veelgi kaugemale, avaldades täna täies mahus Venemaa terroristliku diversioonigrupi värbamiskuulutuse, mis on adresseeritud Eesti elanikele!

Delfi vahendab vene neonatsistliku grupeeringu „Rusitš“ värbamise lendlehe kuvatõmmise ja kordab veel sisugi, jättes ka informatsiooni selle kohta, kuhu täpselt peaksid eestimaalased saatma tundlikku informatsiooni Eesti kohta (siin avaldatavas screenshotis on aadress UU poolt udutatud).

Rusitši värbajad nimetavad Eestit ja teisi Balti riike „ajutisteks vabariikideks“ ja kutsuvad üles saatma informatsiooni eesti sõjaväeosade kohta – soovitavalt koos numbrite, spetsialisatsiooni, tehnika, sõjaväelaste isiklike andmete, sõjaväelaste

sugulaste andmete, isikliku transpordi (automark, autonumber, värv) andmetega. Küsitakse teavet piiripostide asukohtade, vaatluskaamerate, Balti riikide piiridel liikuvate patrullide, piirivalvurite isikliku ja ametitranspordi kohta. Oodatakse andmeid sidemastide kohta piirirajoonides ja turvasüsteemide kohta, ka piirialade GSM-ladude asukoha ja nende valvesüsteemide kohta.

Milleks dubleeris seda üleskutset vene Delfi, ja veel koos aadressiga, kuhu spioneerijad saaksid neid andmeid (ka eesti sõjaväelaste ja piirivalvurite perede kohta!) saata, peaks nüüd lõpuks küsima Kapo, see ei ole enam normaalne. Käib sõda. Rusitši pealik Aleksei Miltšakov, kes veel nooremas eas lõikas videokaamera ees elusal kutsikal pea maha, poseeris sandistatud ukrainlaste kehade foonil, selle telegramm-kanal kutsus üles piinama ukraina sõjavange ja tapma tsiviilelanikke.

Isegi mõned vene Delfi kommentaatorid imestavad, miks oli vaja avaldada Eestis vene terrorisalga (asutatud Eestist lähedal, Peterburgis) värbamisüleskutset. „Kapo peaks ometi tegelema Delfi solgiauguga, sest mitte midagi head sellised postitused ei too. Ma ei saa päris aru, milleks sisserännanud muulased juhivad seda väljaannet, kas tõesti Eesti 1,2 miljonist põliselanikust ei leidunud väärikat kandidaati,“ kommenteerib Res.

Peaminister Kaja Kallas, see on ju Teie õukonnameedia?

Vaadake siis siia, kuidas Eesti inimesi nüüd faktiliselt Delfi kaudu värbav Miltšakov lõikab ukrainlastelt ära kõrvu ja nägusid. Parem tehke seda hommikul, mitte õhtul: Алексей Мильчаков из Санкт-Петербурга прославился нечеловеческой жестокостью к украинским солдатам. (livejournal.com)

Ivan Makarov