Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Leedus tabatud inimsmugeldajad: valgevenelane, ghanalane, iraaklane

-
08.12.2022
Leedu piirivalve hoiab piiril toimuval silma valvsalt peal.
© Scanpix

Tänapäevane “avatus” on kuritegevust üha internatsionaalsemaks muutmas: nii aitavad migrante üle Valgevene-Leedu piiri ka eksootilised tegelased, kelle kohta võiks öelda, et migrantidena oleks nad tavalised, ebaseadusliku migratsiooni korraldajatena aga on nad tõesti Leedus ebatavalised.

Leedu piirivalvurid võtsid koos Europoli ametivendadega kolmapäeval kinni kaks inimest, keda kahtlustatakse ebaseadusliku rände korraldamises, teatas neljapäeval Leedu piirivalve.

Ametkonna teatel peeti kinni 42-aastane Valgevene ja 21-aastane Ghana kodanik, keda kahtlustatakse illegaalse rände korraldamises. Piirivalve teatel viisid nende ametnikud koostöös Europoliga nende isikute elukohas läbi läbiotsimised, mille käigus leiti uurimise seisukohalt olulisi asitõendeid.

Kolmapäeval toimus Saksamaal, Poolas, Lätis ja Eestis Europoli nõndanimetatud koordineeritud ühistegevuspäev, kus osalevad riigid rakendasid kogutud kriminaalluure teavet eelnevalt kokkulepitud plaani kohaselt, seisab teates.

Ametkonna andmetel pidasid piirivalvurid veel enne ühistegevuspäeva algust kinni kaks isikut, 25-aastase iraaklase ja 48-aastane leedulase, keda kahtlustatakse ebakorrapärase rände korraldamises.

Piirivalvurid pidasid nädalavahetusel kinni ka Vilniusest pärit mehe, kes vedas nelja iraaklast. Prokuratuur võttis inimeste ebaseadusliku veo asjaolude kohtueelse uurimise üle.

Piirivalvurid on tänavu alustanud ebaseadusliku inimeste veo kohta 162 kohtueelset uurimist, kahtlustus on esitatud 224 isikule. (BNS)