Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Katuserahade jagamine laastab valitsuskoalitsiooni tervist

-
09.12.2022
Praegune hädatapuvalitsus on ametis olnud alla poole aasta ja juba jälle on kõva tükk sees.

Kuigi Riigikogu võttis kolmapäeval vastu järgmise aasta riigieelarve, tekitavad poliitikute jagatavad katuserahad jätkuvalt koalitsioonis pingeid.

Peaministri Kaja Kallase (Reformierakond) sõnul ei saanud siseminister Lauri Läänemets (SDE) oma skandaalsed katuserahad vastutasuks selle eest, et ta toetas Keit Pentus-Rosimannuse saatmist Euroopa kontrollikotta, pidades taolisi jutte laimuks.

Ometi on see tõik valitsuse tervisele päris halvasti mõjunud ning Läänemets, kes ei võtnud vahepeal isegi Kallase kõnesid vastu, on ka ise tunnistanud, et usaldust koalitsiooni osapoolte vahel enam ei ole.

“Usaldus on koalitsioonis kindlasti mõranenud. Seda kinnitavad ka koalitsiooni liikmed. Paraku valimiskampaania on käes ja suled lendavad koalitsiooni sees,” kommenteeris Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Anti Poolamets.

Reformierakonna, Isamaa ja sotsiaaldemokraatide kolmikliit vormus suvesüdames “hädatapuvalitsuseks” pärast seda, kui peaminister Kaja Kallas oli oma senise partneri Keskerakonna ministrid lahti lasknud ning mõned kuud riiki sisuliselt ainuvalitsenud.