Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus eraldas teede ehituseks vajaminevast poole vähem raha

-
09.12.2022
Laadime sisu...

Eesti suuremad poliitilised erakonnad leiavad, et Eesti peaks kinni hoidma Euroopa Komisjonile antud lubadusest ehitada välja 2+2 või 2+1 põhimaanteed aastaks 2030.

EKRE esimehe Martin Helme sõnul on teede valmis ehitamine oluline just regionaalpoliitika vaatest.

“Me nägime, kuidas Reformierakond tõmbas lihtsalt vee peale igasugustele nendele päris asjadele, mis regionaalpoliitikat aitavad ajada. Neljarajalised teed on õige asi ja me panime omal ajal valitsuses selle asja tööle, asjad hakkasid liikuma, siis valitsus vahetus ja tõmmati pidurit uuesti,” ütles Helme.

“Igal juhul tuleb välja ehitada. Kas 2030. aastaks kõik välja ehitatakse, ma ei oska öelda. See sõltub ka sellest, mis on valimistulemus. Aga rahastuse osas on nii, et kui meil on 20 kuni 25 protsendine inflatsioon, siis kahe või kolme protsendiline laenuintress ei ole suurem, kui see inflatsioon,” rääkis Helme.

Valitsus kinnitas eelmisel nädalal riigiteede teehoiukava järgnevaks neljaks aastaks, mille järgi on teede rahastus sel perioodil vajaminevast poole võrra väiksem. See seab ohtu Tallinnast Pärnusse ja Tartusse suunduvate TEN-T põhivõrku kuuluvate maanteede väljaehitamise 2030. aasta lõpuks.