Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO: Riigikogu saalis kõlas „Püha öö“ Helle-Moonika Helme ja Riho Breiveli esituses

-
15.12.2022
Laadime sisu...

Riigikogu väisas täna jõuluvana, pannes punkti sügisistungjärgule ja kinkides rahvasaadikutele lõvikutsikad.

„Te küsite, miks lõvi. Aga sellepärast, et lõvi on julge, suur ja tark. Ja loomulikult on ta ka meie vabariigi vapiloom. Vaat sellepärast lõvi! Ta on selline tore loom, kellele te saate kõik oma mured ära kurta, ükskõik, mis teile meelde tuleb,“ selgitas jõuluvana.

Peale lõvi said saadikud kingiks hobuserauakujulise magneti. „Kingin teile ühe praktilise füüsikalise kingituse. Nimelt, õnne toova hobuserauakujulise magneti“, sõnas jõulumees. „See on valimismagnet. See on selline vahva magnet, et kui te kevadel välitöödele lähete, pistate selle taskusse, ja ma luban teile, et valijaid tuleb teile külge nagu murdu. Teil tekib probleeme nendest lahtisaamisega,“ lubas jõuluvana.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna poolt olid kinki lunastamas Helle-Moonika Helme ja Riho Breivel, kes esitasid kitarri saatel igavana jõululaulu „Püha öö“.

Riigikogu aseesimees Martin Helme luges eraldi ette lapsepõlvest meelde jäänud luuletuse Aatomikust, viidates energiakriisile.

Jõuluvana külaskäik riigikogulaste juurde jõulude eel on juba pikk traditsioon. Näiteks mullu hindas ta oma pilgu läbi saadikute töid ja tegemisi ning jagas lustakaid kingitusi.