Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: mitte väga ammu aega tagasi ajas Reformierakond viisavabaduse asja Venemaaga

-
04.01.2023
Marko Mihkelson käis vaid mõned nädalad enne Venemaa sissetungi Ukrainasse Moskvas, kus ta kohtus Kremli kõrgete tegelastega.
© UU

Vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri hoiatab valimiste eel, et just Reformierakond on alati Venemaaga soojade suhete hoidmist ja venelastele viisavabaduse andmist propageerinud.

“Kõik inimesed, kes kavatsevad anda oma hääle Reformierakonnale, et „Eesti oleks kaitstud“, peaksid teadvustama, millised poliitikud veel mitte väga ammu ajasid viisavabaduse asja Venemaaga, kuna Euroopa Liit pidas seda vajalikuks.

Eesti Päevaleht, 11.11.2010
„Eestil pole Venemaa viisavabadusele põhimõttelist vastuseisu, kui Venemaa täidab kõik tehnilised tingimused,“ ütles Riigikogu väliskomisjoni liige Marko Mihkelson.

Äripäev, 09.02.2011
Välisminister Urmas Paet ütles eile riigikogu ees esinedes, et viisavabadus Venemaaga on pikas perspektiivis loomulik areng. Ehk see on vaid aja küsimus.

Riigikogu pressiteade, 11.04.2013
Riigikogu väliskomisjoni tänasel kohtumisel Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškovi ja komisjoni liikmetega osutas Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson aktiivse dialoogi taastumisele kahe riigi vahel ja rõhutas Moskvas toimunud kohtumiste olulisust Eesti-Vene suhetes.

„Vaatamata sellele, et me arutasime keerulisi küsimusi nagu seda on viisavabadus Euroopa Liiduga, Vene-Eesti piirileping, olukord Süürias ja Põhja-Koreas, säilitasime me igati pragmaatilise lähenemise. Kõikidest kahepoolsetest küsimustest on praegu kõige tähtsam piirilepe. Selle küsimuse lahendamine annaks meie kahepoolsetele suhetele positiivse impulsi. Kummagi riigi välisministeeriumid jätkavad leppe kallal tööd ja ma loodan, et saavutatakse positiivne tulemus. Täna ja eile toimunud kohtumised on seda veendumust süvendanud,“ ütles Mihkelson.