Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Sõjaprintsessi” kibe tõehetk – “Kiyv Posti” Ukrainat võidule lähemale aidanute nimekirjas Kaja Kallast pole 

-
04.01.2023
Kaja Kallas
© Uued Uudised

Viimased 10 kuud on kohalik massimeedia meile sisendanud, et Kaja Kallas on maailmas väga austatud, lausa Sõjaprintsessiks nimetatud kangelasliku võitluse sümbol. Tema sõjakaid väljaütlemisi pidavat tsiteerima maailma tähtsaimad väljaanded ja suurriikide valitsejad olevat nääpsukese naisterahva vaprusest jahmunud.

Ukraina ajaleht “Kiievi Post” avaldas 2. jaanuaril [1] nimekirja inimestest, kes on Ukrainat võidule lähemale aidanud. Nimetatud on tähtsaid persoone mitmelt elualalt. Meile lähematest peaministritest on äramärkimist leidnud Sanna Marin. Mainitud on ka Alar Karist, koos teiste Baltikumi presidentidega. Välja on toodud isegi  Svetlana Tsihhanovskaja, Valgevene opositsionäär. Aga Kaja Kallast me sellest nimekirjast ei leia.

Millest selline dissonants, stratkomi-illusiooni ja reaalse maailma lahknevus? Ilmselgelt on tegemist reaalsuskontrolliga. Eestlaste peal oma vägevust demonstreeriva reaalsuse painutamise ametkonna käed ei ulatu Ukraina meediani. Ja kirjutataksegi seal, nagu on. Ei tähtsusta nad meie hirmsuureks puhutud kuvandiga peaministrit, ei tunne ülemäärast tänulikkust selle eest, et Eesti riik on ennast ribadeks abistamas.

Sisepoliitika jaoks on imaginaarne ratsamonument peaministrile muidugi vajalik, sest peale Kaja Kallase kujuteldava mõjukuse välismaal ei ole Reformierakonnal midagi välja panna. Kahjuks, nagu näeme, on tegemist blufiga. Kohaliku meedia jaoks antud etendused ja välismaa ajakirjandusse ostetud uudisnupud mõjuvad ainult kohalikule lugejale. Ukrainas ja mujal maailmas ei paku see kellelegi huvi.

Lõpetuseks võime tõdeda, et kehtib vana kõnekäänd: valel on lühikesed jalad. Valimised on lähenemas, inimestel on võimalik valida tõe ja vale vahel. Tõe eest seisavad meie riigis ainult rahvuskonservatiivid.

Karl Olaf Rääk

Viited
[1] A Kyiv Post List of People Helping Bring Ukraine’s Victory Closer
https://www.kyivpost.com/post/6326