Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Putinlased mõnitavad president Karist selle eest, et ta hakkas kaitsma vene keelt

-
06.01.2023

Venelased peavad reeglina lugu ainult jõust ja põlgavad nõrkust, pidades ka heatahtlikkust ja suuremeelsust nõrkuse ilminguks.

Venekeelses meedias on ilmunud hulganisti lugusid, kus tsiteeritakse EV presidendi Alar Karise kaitsvaid sõnu vene keele kohta. Pealkirjad kuulutavad: eesti president ütles, et on vale võidelda vene keele vastu; Alar Karis väitis, et mida varem hakata õppima vene keelt, seda parem jne.

Paraku ei kiirusta venelased selle eest oma tänulikkust avaldama. Vastupidi, ollakse sarkastilised ja kogunisti mõnitavad. Kusjuures isegi väljaannete toimetuste tasemel.

Šovinistliku organisatsiooni „Vene kool Eestis“ portaal dokole.eu, kus domineerivad Russakovi, Klenski, Seredenko ja teiste teenekate estofoobide ning dozoorlaste kirglikud lood, avaldas järjekordse pika kirjutise seeriast „Новости Абсуурдимааа“, kus nagu ikka mõnitatakse rünnatud Ukrainat, mida nimetatakse „kaganaadiks“, ja pommitatavaid ukrainlasi, keda nimetatakse „galuskadeks“ (klimpideks), neid aidata püüdev Urmas Reinsalu on seal „Urfin Puupea“ jne.

Uue loo pealkiri on „Eesti president hakkas ootamatult armastama vene keelt“ ja selles on kena lõik: „Midagi on juhtunud Maailma Parima Eesti Riigi presidendiga Alarm Kaariesega (Аларм Кариес). Ta ühtäkki rääkis vene keelest, millele on Eestis kuulutatud tõeline genotsiid, ja rääkis positiivses mõttes… Härra Karis, kas te ei karda, et teile praegu hakatakse seda vene keelt toppima igasse kohta? Te ju tunnete oma kaasvõitlejaid…“

Vene Delfi töötaja Jevgenia Parv kirjutab oma 05. jaanuari loos: „Tekitab nõutust see, et meie riigis aktiivselt tegutsevad ekstremistlikud grupid nagu liikumine „Koos“ Aivo Petersoni ja Oleg Ivanoviga eesotsas. Või portaal „Dokole“, mille üks autoreid seostas uue aasta ilutulestikust loobumist russofoobiaga…“

Delfi ajakirjanik pöörab tähelepanu sellele, et „mitte keegi ei võta neid seltsimehi vastutusele avaliku vihavaenu õhutamise ja Venemaa valitsuse tegude heakskiitmise eest.“

Tõesti jääb mulje, et meie võimud on niivõrd hõivatud eesti konservatiivide mustamisega, et lihtsalt ei jätku aega tegeleda nendega, kes täiesti avalikult õhutavad meedias vaenu eestlaste, eesti keele ja riikluse vastu, mõnitades pommirahe all elavaid ukrainlasi ja toetades fašistliku Venemaa sõjakuritegusid.

Ivan Makarov