Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ruuben Kaalep lubab Integratsiooni Sihtasutuse nõukogus seista eestluse eest

-
06.01.2023
Ruuben Kaalep.
© UU

Kultuuriminister Piret Hartman muutis Integratsiooni Sihtasutuse nõukogu koosseisu ja selle tulemusel sattus sinna teiste seas ka EKRE Riigikogu saadik Ruuben Kaalep.

EKRE fraktsiooni liige Ruuben Kaalep ütles Postimehele, et tema missioon nõukogus on hoida eestlust.

“Viimase 30 aasta integratsiooniprogramm on olnud oma põhimõtetes eksiteel. Estofiilide ja eesti rahvuskultuuri austajate asemel on pigem kasvatatud ühe Euroopa riigi kodanikke, keskendudes küll demokraatlikele väärtustele, kuid ignoreerides tõsiasja, et Eesti riik on loodud eestlaste enesemääramisele,” leiab Kaalep.

Tema sõnul ei saa Eesti rahvusriigina eeskujuks võtta Lääne-Euroopa või Ameerika kogemust, milles rahvusidentiteeti asendab kodakondsus. “Võõra kõla ja sisuga integratsiooni asemele on vaja eestipärast lõimumist, mis keskenduks Eesti muinaspärandi, keele süvatasandi, vabadusvõitluse ja hõimutunde alalhoidmisele,” selgitas Kaalep.

Ta lisas, et ühine arusaam ajaloost ja austus eestlaste mineviku vastu peab olema mõõdupuuks kõigile siin elavatele muulastele. “Kes ei tunnista Eestit eestlaste kodumaaks, ei austa eestlaste ajaloopärandit ja võitlust kommunistliku okupatsiooni vastu, selle kodu ei ole siin, vaid kusagil mujal,” lisas Kaalep.

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Eda Silberg rääkis Postimehele, et Integratsiooni Sihtasutuse nõukogu puhul on kehtinud põhimõte, et seal oleksid esindatud kõikide parlamendierakondade liikmed.

“Eelmise nõukogu puhul seda põhimõtet ei olnud järgitud – esindatud olid vaid Keskerakond ja Reformierakond, mõlemad kahe liikmega. Nüüd on esindatud kõik parlamendierakonnad – Keskerakond, Reformierakond, Isamaa, Eesti Konservatiivne Erakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ühe liikmega. Erakonnad esitasid oma kandidaadid ise, meie palusime neil vaid oma esindajad nimetada,” lisas ta. (BNS)