Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Delfi: anonüümsete estofoobide pesa või Sputniku zombi

-
07.01.2023
Ja ongi kogu vahe?

Üks väike positiivne uudis peavoolumeedia lakkamatus eestlusevastases tulvas: kultuuriminister Piret Hartman muutis Integratsiooni Sihtasutuse nõukogu koosseisu ja kutsus sinna teiste seas ka Riigikogu EKRE fraktsiooni liikme Ruuben Kaalepi.

Ruuben Kaalep ütles intervjuus Postimehele, et tema missioon nõukogus on hoida eestlust.

“Viimase 30 aasta integratsiooniprogramm on olnud oma põhimõtetes eksiteel. Estofiilide ja eesti rahvuskultuuri austajate asemel on pigem kasvatatud ühe Euroopa riigi kodanikke, keskendudes küll demokraatlikele väärtustele, kuid ignoreerides tõsiasja, et Eesti riik on loodud eestlaste enesemääramisele,” lausus Ruuben Kaalep.

Uued Uudised vahendavad, et tema sõnul ei saa Eesti rahvusriigina eeskujuks võtta Lääne-Euroopa või Ameerika kogemust, milles rahvusidentiteeti asendab kodakondsus. “Võõra kõla ja sisuga integratsiooni asemele on vaja eestipärast lõimumist, mis keskenduks Eesti muinaspärandi, keele süvatasandi, vabadusvõitluse ja hõimutunde alalhoidmisele.”

Ruuben Kaalep täpsustas, et ühine arusaam ajaloost ja austus eestlaste mineviku vastu peab olema mõõdupuuks kõigile siin elavatele muulastele. “Kes ei tunnista Eestit eestlaste kodumaaks, ei austa eestlaste ajaloopärandit ja võitlust kommunistliku okupatsiooni vastu, selle kodu ei ole siin, vaid kusagil mujal,” lisas Riigikogu liige.

Kui eestikeelses meedias võeti see uudis vastu rahulikult, siis vene Delfis, mille toimetus on komplekteeritud põhiliselt Venemaalt siia viimasel ajal saabunud isikutest, tekitas see raevu, sest need sisserändajad vihkavad eesti rahvuslasi ja ei kavatsegi tunnistada Eestit eestlaste kodumaaks, pidada lugu eestlaste ajaloopärandist ega võitlusest kommunistliku okupatsiooni vastu.

Rus.delfi reageeris raevuka anonüümse looga „Oma antisemiitlike vaadete poolest tuntud poliitik sai Integratsiooni Sihtasutuse nõukogu liikmeks“.

Seal kallati Kaalep vaaditäie solgiga üle: paremradikaalsed vaated, koostöö neonatside ja antisemiitidega, veel koolipoisina lavastas holokaustiskeptilise näidendi, antisemiitliku entsüklopeedia toimetaja, rootsi neonatsisti Anders Lagerströmi kaastöötaja, külastas briti neonatsistlikku raadiojaama Renegade Broadcasting, esines ühel laval Ku Klux Klani advokaadi ja Hitleri kiitjate ning holokausti eitajatega, osales paremäärmusliku ajakirja American Resistance konverentsil jne.

Anonüümne venekeelne autor viitab pidevalt sellisele allikale nagu Eesti Ekspress, aga jääb mulje, et tegemist on veel Venemaal Russia Today suguste propagandakanalite tarvis kirjutatud resümeega FSB-lt ja GRU-lt saadud „andmetest“. Kindlasti on seal olemas eesti poliitikute toimikud. Ja äkki on seal otsesemgi allikatevaheline side, selline mulje küll jääb.

Alles avaldas vene Delfi Venemaa terroriorganisatsiooni üleskutsed Eesti elanikele teatada löökrühmadele kõik andmed eestlastest piirivalvurite, sõjaväelaste, nende perede ja kaitserajatiste kohta. Jääb mulje, et kui juhtuks invasioon ja vene Delfi muutuks seega paugupealt Delfi tütarlehest Delfi pealeheks, muutuksid eesti baasväljaande juhid Eesti esikollaboratsionistideks. Äkki juba ongi.

Miks „vene“ Delfis nõnda pedaleeritakse just Kaalepi väidetavat antisemitismi, on arusaadav: esiteks on see äraproovitud võte, sest keegi ei hakka vaidlemagi, et mitte saada endale külge silti „õigustas antisemiiti ja Hitleri sõprade sõpra Kaalepit“.

Teiseks on ehk olemas kartus, et Kaalepi sugused eestlased üritavad „integreerida“ Eesti meedia „vene“ toimetustesse ka venelasi, keda seal naljalt ei kohta ja ei oodata ka.

Kogu see sopp oli rus.delfi lugejatele tasuta, sest selle maksis kinni Kaja Kallase valitsus, rünnates Ruuben Kaalepit ja tegelikult ka sotsist ministrit Piret Hartmanni „tundmatute vene sõdurite“ ehk sissesõitnute verbaalsete palgamõrtsukate kätega. Väga alatu ja kuritegelik teguviis, keegi eesti poliitikutest pole nende umbkeelsete meediakillerite eest kaitstud.

See on ikka väga vale, et Eestisse tulevad fašistlikust riigist sealsed propagandistid, kes võtavad üllataval kombel üle kohalikud venekeelsed väljaanded, kus ründavad eestlasi samasuguste süüdistustega, mille ettekäändel ründas Venemaa Ukrainat, teostades seal genotsiidi.

Sisu poolest ei saa varsti arugi, mille poolest erineb rus.delfi siin lõpuks kinni pandud Sputnikust. Klientuur on sama, nagu ka estofoobia.

Aga Venemaa propaganda rõkkab jälle rõõmust.

Ivan Makarov