Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kindlates kätes Eesti”: üha enam inimesi satub makseraskustesse ja vajab toimetulekutoetusi

-
11.01.2023
Peenraha
© Uued Uudised

Reformierakonna valitsedes on inimeste hakkamasaamine märgatavalt halvenenud, Kaja Kallase valitsus on Eestisse toonud massilise vaesumise. Oravapartei eesmärgiks näib olevatki panna rahvas sõltuma riigi almustest.

Kaks kolmandikku toimetulekutoetuse saajatest on viimase aasta jooksul kogenud makseraskusi, neist 82 protsenti on kokku puutunud võlgnevusega rohkem kui kahel korral, selgus sotsiaalministeeriumi poolt tellitud ja Poliitikauuringute Keskuse Praxis läbiviidud küsitlusest.

66 protsenti toimetulekutoetuse saajatest on viimase aasta jooksul olnud makseraskusi. Ligikaudu kolmandiku võlgnevusega inimeste puhul on nende hinnangul võlgnevuse peapõhjuseks töökaotus. Ligikaudu viiendik probleemidesse sattunud inimesi ei ole pöördunud olukorra leevendamiseks mitte kellegi poole.

Analüüsi põhjal selgus, et 66 protsenti toimetulekutoetuse saajatest on viimase aasta jooksul olnud makseraskusi kas üürimaksetes, kommunaalteenuse maksete, laenu-, liisingu- või järelmaksu maksete tasumisel. Seejuures jäid ligikaudu pooled ehk 44 protsenti võlgnevusega inimestest maksete tasumisega hätta enne toimetulekutoetuse saamist.

60 protsendi võlgnevusega toimetulekutoetuse saajate hinnangul on võlad tekkinud nende eraelulise keerulise olukorra tõttu – nad on kas üksikvanemad, lähedase hooldajad, üksikud pensionärid või vähenenud töövõimega inimesed. (BNS)