Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uno Niinsalu: kelle käed on kindlamad ehk kes on kelle saak

-
11.01.2023
Brüssel tahab rohkem raha.
© Uued Uudised

Karjamaa tüüpi toiduahel looduses on moodustunud saak- ja röövloomadest, mille viimase lüli moodustavad tippkiskjad. Sellise toiduahela omapära on, et iga järgnev kiskja on oma saakloomast suurem. On tuntud tõsiasi, et looduses on üheks võimalikuksks lõvide saagiks sebrad ja antiloobid. Mitte keegi ei ole väitnud vastupidist, et sebrad ja antiloobid jahivad lõvisid.

Maailmas on üle 2500 miljardäri, kelle käsutuses on ligikaudu 12 triljoni dollari eest varasid. Mõningatel andmetel kontrollivad 8 maailma rikkamat inimest ligikaudu 50% maailma varade kasutamist.

Paljude mõjuvõimsate instantside kindlad käed on sirutatud muuhulgas ka väikese Eesti poole. Ja meie omad väikesed käekesed õhetavad ja värisevad suurte ja tugevate kämmalde pigistuste all, jättes rahvale mulje, et need meie oma käed ongi kõige olulisemad ja kindlamad ning need tuleb asetada nii, et suuremad käed meid mõistaksid.

Ja kui me suurte ees eriti silma tahame paista, võib meie oma kindlad käed naeratades asetada ka ümber kõri, piirates meie hapniku tarbimist ning väites, et liigne kasvuhoonegaaside sissehingamine kahjustab meie tervist ning rohepööre, sundvaktsineerimine, inflatsioon ja muud uuema aja vigurid on kõik meie endi huvides. Ka värisevad käed aga ei ole mitte ebakindluse tunnus, pigem viitab see Parkinsonile või Alzheimerile.

Eriti kindlates kätes on meie migratsioonipoliitika ja tervishoid oma ravijärjekordade ja tarbetute vaktsiinikoguste lepingutega ning kahtlaste testihangetega, millele kindlakäeliselt ka riigisaladuse loor 75 aastaks peale tõmmati.

Täna on meil õnn ja rõõm olla Euroopa Liidu suures ja paljude arvates ka ühtses peres. Läinud sajandil olime 50 aasta jooksul samuti suures ja vennalikus peres, kus  pidevalt puru silma ajades meid vaegnägijaiks muudeti. Samas teame, millega see kõik lõppes. Ka täna hüütakse kõikidest torudest, et see, mis meie ümber toimub ja toimuma hakkab, on meie endi huvides ja enamgi veel. Ning kui midagi juhtubki viltu minema, on kindlaks süüdlaseks meie idanaaber. Kas ajalugu kordub?

Meenub Eesti rahva vanasõna suurest tükist, mis ajavat suu lõhki. USA kirjanik Cindy Adams on õelnud, et edu on paljude inimeste läbikukkumise põhjus.

Uno Niinsalu