Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Juudi kogukonna nõukogu on EV valitsuse suhtes ülemuslik: Ruuben Kaalep kutsutakse Integratsioonifondi nõukogust tagasi

-
11.01.2023

Sellele eelnes Juudi kogukonna aktivistliku osa juhi Alla Jakobsoni kaebus, rus.Delfis avaldatud anonüümse autori „toimik“ Kaalepi kohta, Eesti 200 juhatuse liikme ja estofoobi Aleksei Jašini räige rünnak sealsamas rus.delfis „Antisemiitidel ja paremradikaalidel pole Integratsioonifondi nõukogus kohta / Antisemiit Integratsioonifondis: punane joon“ ja veel mitu halvustavate ja venelasi hirmutavate pealkirjadega lugu EKREst, samuti rus.delfis.

See venekeelne väljaanne kirjutaski täna õhtul (eestikeelne Delfi avaldas oma versiooni poolteist tundi hiljem!): „Kultuuriminister Piret Hartman teatas, et oma paremradikaalsete vaadetega tuntud poliitik Ruuben Kaalep (EKRE) kutsutakse Integratsioonifondi nõukogust tagasi.“

Huvitav, kellele Hartman siis õigupoolest vastas: Juudi kogukonnale või rus.delfile? Ja kas eestikeelne vastus on siis tõlge, sest sellise uudise puhul toimetusesisesed ajakäärid on poolteist tundi vene variandi kasuks?

Minister Hartman pikalt ja segaselt selgitab, et Riigikogu liikmed ei saa osaleda riigi poolt loodud sihtfondide nõukogude töös. Muuhulgas viitab Hartman mingisugustele „kirjutamata reeglitele“. Ja märgib, et poliitikud peaksid hoiduma ükskõik kelle solvamisest, ahistamisest ja vihaõhutamisest.

Ei ole küll kuulnud, et Ruuben Kaalepit oleks selles kõiges kuidagimoodi süüdi mõistetud. Aga minister juhindub ju “kirjutamata reeglitest“. Ja siis ei loe ka inimese süütuse presumptsioon, nagu ka näiteks Aivar Mäe või Marti Kuusiku puhul. Missugune veel presumptsioon, mis EV seadustest te räägite, ärge tehke nalja: Alla Jakobson ise pöördus valitsuse poole! Kas tegemist on meie „kirjutamata volitustega“ õiguskantsleriga?

Ka tema siia Venemaalt kolinud rahvuskaaslastest rus.delfi toimetus avaldas ju järjest mitu paskvilli vormis ultimaatumit. Nagu ka parlamendivälise provokatsioonierakonna eesti keele vastu võitleja Jašini loo.

Loomulikult ajas asjaosalisi estofoobe marru Ruuben Kaalepi poolt väljaöeldud kavatsus töötada eesti keele ja kultuuri hüvanguks. Tekkinud olukord on väga sotside korraldatud provokatsiooni moodi, sest vaevalt et Piret Hartman nüüd ei teadnud, et Kaalep on Riigikogu liige.

Tähelepanuväärne, et Eestis on kõik rahvused võrdsed, aga üks on nagu ikka kõige võrdsem, sest selle soovid ja nõudmised on momentaanseks täitmiseks valitsusele.

Eesti asju otsustatakse Eestis nüüd ilma eestlaste osavõtuta.

Ivan Makarov