Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Helle-Moonika Helme minister Läänemetsale: Putini Venemaa istub kenasti teie oma erakonna sees

-
11.01.2023
Helle-Moonika Helme.
© UU

Kolmapäevas valitsuse infotunnis ründas sotsist siseminister Lauri Läänemets EKRE-t traditsioonilise Kremli-süüdistusega ja sai vastulöögi Helle-Moonika Helmelt.

“Ma saan aru, et teie oma maailmavaatest lähtuvalt lammutaksitegi, lõhuksitegi seda demokraatlikku süsteemi. Ja ma tean, neid näiteid ei ole vaja kaugelt otsida. Putini Venemaal toimub see samamoodi, on ju,” väitis Läänemets ühele küsimusele vastates.

Selle peale kostis Helle-Moonika Helme: “Tõmbasite siin mingeid paralleele Putini, Venemaa ja meie vahel, mingeid täiesti meelevaldseid paralleele. Vabandust, aga millise erakonnaga ühines Vene Erakond Eestis? Nad ühinesid – nad olid ju Interrinde otsesed järeltulijad – Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga. Nii et Putini Venemaa istub kenasti teie oma erakonna sees. Ja see ilmselgelt on ka põhjuseks, miks te Narvas tanki äraviimisel kasutasite dialoogipolitseid. Aga miks siis dialoogipolitseid ei rakendatud koroonapiirangute ajal, vaid aeti rahumeelsete meeleavaldajate vastu koerapolitsei?”

Allikas: stenogrammid