Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ruuben Kaalep: kultuuriminister võtku seisukoht Alla Jakobsoni laimu suhtes

-
11.01.2023
Ruuben Kaalep

Kultuuriminister Piret Hartman teadis 5. jaanuaril mind Integratsiooni Sihtasutuse nõukogusse kinnitades väga hästi, et olen Riigikogu liige. Võimude lahusus ei tulnud kusagil probleemiks, kuni ministrile kirjutas Eesti Juudi Kogukonna esindaja Alla Jakobson, kes nõudis minu eemaldamist nõukogust.

Rõhudes küll võimude lahususe põhimõttele, lisab minister siiski, et erakonnad võiksid oma esindajaid valides vältida “solvamist, tagakiusamist ning viha õhutamist”. Kes tegeleb solvamise, tagakiusamise ja viha õhutamisega? Kindlasti mitte mina, vaid proua Jakobson, kelle mõju ministri otsuste üle näib hämmastavalt tugev.

Alla Jakobson, kes minuga mitte kunagi pole isegi vestelnud, võib ju endale lubada naeruväärset kiusu ja laimu minu suunal. Minister Hartmani tegevus jätab aga mulje, et tema on Jakobsoni väidetega igati päri. Ootaksin Hartmanilt selget vastust, kuidas ta sellesse laimu suhtub. Vähemalt seda võiks eesti rahvale selgitada, kuidas kultuuriminister suhtub Jakobsoni seisukohta, et rahvuslike vaadetega isik nõukogusse ei sobi.

Mina seisan muidugi endiselt selle eest, et rahvusvahelise integratsiooni asemele on vaja kodumaist lõimumist, mis seaks esikohale Eesti kui rahvusriigi pärandi ja tuleviku. Loodan ja usun, et peagi avanevad selleks palju suuremad võimalused.

Ruuben Kaalep, EKRE Riigikogu liige