Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ameerika lennuamet toob lennuohutuse ohvriks LGBTQI+ kaasatusele ja sooneutraalsele keelekasutusele

-
13.01.2023
Kui uusmarksistlik jant jõuab ka lennundusse, siis lennukid ilmselt kaua õhus ei püsi.
© Scanpix

USA föderaalne lennuamet (FAA) on otsustanud keskenduda oma tegevuses LGBTQI+ kaasatusele ja nn sooneutraalsele keelekasutusele, samas kui lennuliikluse käigus hoidmisega ollakse hädas.

Kolmapäeva hommikul oli FAA sunnitud süsteemirikke tõttu peatama ajutiselt kõik riigisisesed õhkutõusmised, tekitades sellega kaose lennuliikluses. Juba õhku tõusnud lennukitel oli siiski võimalik maanduda. Tegemist oli esimese üleriigilise lennuliikluse peatamisega alates 11. septembri terrorirünnakutest aastal 2001, ent juba teise lennukriisiga viimase paari kuu jooksul – detsembri lõpus oli lennuliiklus tõsiselt häiritud lumetormide tõttu. Transpordiminister Pete Buttigieg süüdistas juhtunus Southwest Airlinesi, mille personalijuhtimise süsteem põhjustas laialdast lendude tühistamist. Samas kuuluvad FAA lennusüsteemid täielikult transpordiministri vastutusalasse.

FAA ei istu siiski käed rüpes, nad lihtsalt keskenduvad lennuohutuse ja lennuliikluse tõrgeteta toimimise tagamise asemel teistele asjadele, näiteks juurutavad nn sooneutraalset ja kaasavat keelekasutust lennunduses ja lennundusega seotud kogukonna kirjeldamisel. „Oleme alustanud sooneutraalse ja kaasava lennundusterminoloogia juurutamisega, mis on osa meie ameti tegevusest,“ jagab FAA Twitteris. Lisaks on lennuamet asunud propageerima LGBTQI+ nähtavust (+ tähistab siin seksuaalset või soolist identiteeti, mis jääb väljapoole lesbilisuse, geilisuse, biseksuaalsuse, transsoolisuse, kveerluse ja interseksuaalsuse mõistet).

Lähtudes Bideni administratsiooni suunast nn võrdõiguslikkuse kehtestamisel on FAA ühtlasi asunud looma kaasavamat kogukonda droonioperaatoritele, keskendudes nn turvalise ruumi rajamisele hispaania päritolu töötajatele ja naistele.

„FAA missioon on tagada kõige turvalisem ja kõige tõhusam lennundussüsteem maailmas,“ seisab FAA kodulehel.

Allikas: Breitbart News