Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Migrandid ei ületa Euroopa piire enam ebaseaduslikult, vaid poliitkorrektselt väljendudes “reeglitevastaselt”

-
13.01.2023
Migrandid rikuvad Türgi-Kreeka piiril “reegleid”.
© Scanpix

Euroopa Parlamendi saadik Jaak Madison on sealset tööd kirjeldades korduvalt maininud, kuidas massimigratsiooni üritatakse hägustada, muuhulgas ka mõistete muutmise kaudu. Nii teeb ka AFP uudis “EL-is oli reeglitevastaste piiriületuste arv mullu kõrgeim pärast 2016”.

Reeglitevastaste Euroopa Liitu sisenemiste arv suurenes mullu 2021. aastaga võrreldes 64 protsendi võrra ja oli suurim alates 2016. aastast, ütles reedel agentuur Frontex. EL-i piiriagentuuri andmetel tuvastati 330 000 sisenemist, neist 45 protsenti Lääne-Balkani kaudu.

“Teist aastat järjest tõusis reeglitevastaste sisenemiste arv järsult,” ütles Frontex ja lisas, et mullustest tulijatest moodustasid 47 protsenti afgaanid, süürlased ja tuneeslased. “Süürlaste arv kahekordistus, ulatudes laias laastus 94 000-ni.”

Lääne-Balkani järel oli tulijate arvult teisel kohal Vahemere keskosa rändetee, mille kasutajate arv kasvas rohkem kui poole võrra 100 000-ni.

Frontexi sõnul moodustasid naised reeglitevastastest piiriületajatest alla kümnendiku, alaealiste osakaal langes umbes üheksa protsendini.

Muidugi on ka Frontex piirivalveagentuurist muutunud migratsiooni- või pigem turismiagentuuriks, mille eesmärk pole mitte ebaseaduslikku rännet tõrjuda, vaid vastu võtta, seda enam, et nood rikuvad ainult “reegleid”, mitte seadusi. (AFP-BNS-UU)