Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksa kaitseminister Christine Lambrecht astus tagasi

-
16.01.2023
Christine Lambrecht.
© Scanpix

Saksa kaitseministrit Christine Lambrechti on juba pikka aega süüdistatud ebakompetentsuses ja nüüd lõppes see tema tagasiastumisega.

Lambrecht esitas esmaspäeval lahkumispalve ja süüdistas ajakirjandust “kuudepikkuses keskendumises oma isikule”. “Palusin täna kantsler Olaf Scholzil ennast kaitseministri kohalt vabastada,” ütles Lambrecht avalduses.

Ministri sõnul ei lase ajakirjanduse keskendumine tema isikule tal “langetada tõsiseid julgeolekupoliitilisi otsuseid Saksa kodanike huvides” ning on takistanud “sisulist debatti relvajõudude ja Saksamaa julgeolekupoliitika üle”.

Lambrechti tööd on teravalt kritiseeritud seoses aastakümneid alarahastatud relvajõudude varustatusega ning nõrga relvaabiga Ukrainale.

57-aastane Lambrecht sai Scholzi valitsuse kaitseministriks 2021. aasta detsembris. Kriitikud on algusest peale leidnud, et ta ei ole oma ülesannete kõrgusel, kuid Scholz nimetas Lambrechti veel detsembris “esmaklassiliseks kaitseministriks”.

Ka praegust Euroopa Komisjoni presidenti Ursula von der Leyeni peeti tema Saksa kaitseministriks olles väga nõrgaks ja lausa Bundeswehri laostajaks.

AFP–AP-BNS