Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poola peaminister: 30 aastat liberaalset maailma osutus kolmeks pettekujutelmate aastakümneks, et “Vene karu on võimalik taltsutada”

-
16.01.2023
Poola peaminister Mateusz Morawiecki.
© Scanpix

Berliini visiidile saabunud Poola peaminister Mateusz Morawiecki kutsus esmaspäeval Saksa valitsust üles tegutsema otsustavalt ja varustama Ukrainat igat liiki relvadega.

“Ukraina lüüasaamine võib osutuda kolmanda maailmasõja eelmänguks, nii et täna ei ole põhjust Kiievi toetamist tõkestada ja asju määramata ajaks edasi lükata. Kutsun Saksa valitsust üles tegutsema otsustavalt ja varustama Ukrainat igat tüüpi relvadega,” säutsus Poola peaminister Twitteris.

Ta ütles ka, et 30 aastat liberaalset maailma osutus kolmeks pettekujutelmade aastakümneks ja Lääne-Euroopa jäi liiga kergesti uskuma, et “Vene karu on võimalik taltsutada”.

“Venemaaga suhtlemine on nagu lepingu sõlmimine kuradiga. Sellest on saanud silmus Vene gaasist sõltuvate riikide kaelas. See, mis oli lääne jaoks lihtsalt õnnetute ärihuvide küsimus, on muutunud  sellistele riikidele nagu Ukraina ja Poola elu ja surma küsimuseks,” ütles ta.

Interfax – Baltic News Service