Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Karl Olaf Rääk: kas ajakiri Time on Maailma Majandusfoorumi käpikute autahvel?

-
16.01.2023
Karl Olaf Rääk.
© Erakogu

Soome majandusteadlane ning avaliku elu tegelane Tuomas Malinen jagab Youtubes enda ja veel paari tuttava tähelepanekuid [1].

Nimelt oli nende peaminister Sanna Marin 2021. aasta algul ilmunud Soome parlamendi ette silmatorkavalt Maailma Majandusfoorumi sümboolikat eksponeerivas riietuses. Muuhulgas oli tema garderoobile lisandunud ülespoole pürgiva kure sümbol, mis tähistavat hiina kultuuris seda, et inimene soovib ühiskonnas kõrgemale positsioonile tõusta.

Peale lühikest asjast rääkimist hakkas ta pidama  segasevõitu kõnet sellest, kuidas Soome majandus on valel teel ja vajab täielikku muutmist (ehk Suurt Lähtestamist). Paljude soomlaste jaoks jäi arusaamatuks, mida kummaline etteaste tähendama pidi [1].

Aga viis päeva hiljem, 17. veebruaril, ilmus ajakirja Time esikaanele Sanna Marini näopilt koos au ja kiitusega, kuna kiiret karjääri teinud naisterahvas kuuluvat maailma saja mõjukama inimese hulka.

Fooliummütsi-osakonnal tekkis kuri kahtlus, kas silmatorkavalt provokatiivne kõne polnud mitte Maailma Majandusfoorumi tahtele allumise demonstratsioon, millele järgnes tubli teenija eneseimetlust kõditav autasu?

Meie teada-tuntud renomeega peaminister Kaja Kallas ilmus samuti ajakirja Time uusmõjukate nimekirja, kusjuures soovitajaks oli ülalmainitud Sanna Marin. Kallast kiidetakse seal tema sõjakate väljaütlemiste ja vankumatu euroopa-truuduse eest. C-kategooria tegijana ei jõudud Kallas muidugi esikaanele, vaid kolmanda maailma esindajate sekka. Siiski võimaldas näopildike mõningast furoori kohalikus õukonnameedias. Ikkagi tähtis väljamaine ajakiri ja puha.

Tekib küsimus, kas tublide Uue Maailmakorra käsilaste ajakirjas Time eksponeerimine, mida meile rahvusvahelise eduna esitletakse, polegi äkki odav tasu oma riigi mahamängimise eest? Kiida teadagi keda ja teadagi kes teeb…

Karl Olaf Rääk

Viited:
[1] Tuomas Malisen testamentti: ulkomailta ohjattu Marin? | Jakso 174 | Heikelä & Koskelo 23 minuuttia
https://youtu.be/zcr8-kf_zfA?t=2029

[1] Solberg, E (17.02.2021) Sanna Marin (The next 100 Most Influential People)
https://time.com/collection-post/5937699/sanna-marin/

[2] Marin, S (28.09.2022) Kaja Kallas (2022 TIME100 NEXT)
https://time.com/collection/time100-next-2022/6213907/kaja-kallas/