Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Multikultuursuse “võlud”: Stockholmi on tabanud jõuguvägivalla laine

-
21.01.2023
Rootsi politsei tööd on siiani oluliselt takistanud poliitkorrektsus sisserändajate suhtes, loodetavasti see uue parempoolse valitsusega muutub.
© Scanpix

Uued teated Rootsist räägivad vägivalla kasvust, paraku jätab liberaalne AFP märkimata, et absoluutne enamus selle maa kuritegevusest on sisserändetaustaga ja omavahel võitlevad peamiselt 2015. aasta rändelainega saabunud Lähis-Ida klannid.

Juba kaua jõuguvägivallaga kimpus Stockholmi on tabanud tänavu pommiplahvatuste ja tulistamiste laine, muu hulgas on õhku lastud restoran ja visatud elumajja granaat.

Rootsi pealinnas leidis sel nädalal aset neli tulistamist ja kolm plahvatust, teatas reedel politsei. Kokku on alates 25. detsembrist registreeritud 21 sellist vahejuhtumit ja kaks surma.

Stockholmi politsei on vägivallale lõpu tegemiseks pannud kokku kriisirühma, ütles piirkonna politseiülema kohusetäitja Mattias Andersson pressikonverentsil.

Vägivalla põhjuseks peetakse paljuski teismeliste jõuguliikmete arveteklaarimist, mis on seotud uimastituru või ka isiklike vimmadega. “Mida me täna näeme, ei ole üks konflikt, vaid mitu samaaegset konflikti,” ütles Andersson.

“Need alatud rünnakud ei mõjuta ainult sihtmärke, vaid ka nende piirkondade elanikke, ja see on täiesti vastuvõetamatu,” ütles ta.

“Meie peamine prioriteet on Stockholmi lääni väljatoomine sellest vägivallatsüklist. Midagi sellest olulisemat meie jaoks praegu ei ole.”

Rootsi võimud on püüdnud vägivalda ohjeldada juba aastaid, samas kui jõugud värbavad roimade sooritamiseks aina nooremaid teismelisi, kuna neid ootab tabamisel kergem karistus.

Stockholmi politseikomandör Hanna Paradis ütles, et jõugukuritegude kahtlusalustest pooled on alla 18-aastased ja 75 protsenti alla 20-aastased.

Anderssoni sõnul konfiskeeriti mullu jõukudega seoses 300 relva, sealhulgas 42 automaati. Samuti tabati mitu tonni uimasteid ja “rohkelt” lõhkeainet. (AFP-BNS)