Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA presidendi Joe Bideni kodust leiti kuus uut salastatud dokumenti

-
22.01.2023
Mitte tuumariigi president, vaid vana ja väsinud mees.
© Scanpix

USA-s annab demokraatidele tagasilöögi varem algatatud rünnak ekspresident Trumpi vastu salastatud dokumentide hoidmise pärast – selgub, et praegune riigipea on veelgi patusem.

USA presidendi Joe Bideni advokaat ütles laupäeva õhtul, et justiitsministeeriumi uurijad otsisid reedel Delaware’i osariigis Wilmingtonis 13 tunni jooksul läbi Bideni eramu, leides sealt veel kuus uut salastatud dokumenti, vahendas New York Times.

Osa uutest leitud dokumentidest pärinevad ajast, mil Biden oli senaator, ning osa ajast, mil ta töötas USA asepresidendina.

Advokaat Bob Baueri sõnul võtsid uurijad dokumendid ja nendega seotud materjalid enda valdusse. Baueri avalduse kohaselt võeti kaasa ka Bideni käsitsi kirjutatud märkmed ajast, mil ta oli president Barack Obama asepresident.

Varem oli teada, et Wilmingtoni ja Bideni endisest kontorist Washingtonis on leitud kokku paarkümmend salastatud dokumenti.

Biden ise kommenteeris neljapäeval kõmu salastatud dokumentide pärast ning ütles, et selles ei leidu midagi märkimisväärset. (STT–BNS)